25.05.2011 19:28

Čtyři branky stačí, fanoušku

SK Nebovidy - Sokol Jestřabí Lhota 0:4 (0:2)

Jestřabí LhotaHráči Jestřabí Lhoty se zřejmě nechali inspirovat známou československou komedií z dob dávno minulých a připravili pro své příznivce neméně povedenou veselohru. Vedlejší roli si v tomto povedeném kousku zahrálo naše mužstvo a svým výkonem hostující fanoušky rozhodně nezklamalo. Pokud by existovala kniha rekordů okresního přeboru, Nebovidy by bezpochyby zabraly její značnou část. V tomto utkání se totiž postavil mezi tři tyče již pátý brankář a zároveň dvaatřicátý hráč, který v právě probíhající sezóně za naše mužstvo nastoupil. Poslední příčka tak jen pouze podtrhuje zcela nesmyslnou koncepci, která s fotbalem na takovéto úrovni již nemá příliš mnoho společného. Jestřabí Lhota je přesným opakem a její výsledky hovoří samy za sebe. Úzký kádr kvalitních hráčů, kteří tvoří jádro mužstva, k tomu zodpovědný přístup všech zúčastněných, tak s tím vším se rozhodně nemůže naše mužstvo ani v nejmenším poměřovat. Úvod zápasu se nesl v duchu opatrnosti, s cílem neudělat jako první chybu, která by znamenal vedení soupeře. První vážnější šance utkání tak přišla až ve 20 minutě, kdy střela jednoho z hráčů hostujícího celku skončila těsně nad břevnem domácí branky. Ve 23 minutě vyslal Skořepa do šance Ryšánka, který se nejprve uvolnil ve vápně soupeře a jeho střela pak jen těsně minula levou šibenici hostující branky. O minutu později si naběhl na centr z volného přímého kopu jeden z hráčů Jestřabí Lhoty a hlavou poslal míč pouze do pravé tyče branky, ve které v té době stál jako přikovaný domácí Kukal a pouze pohledem sledoval dráhu letu míče.Ve 26 minutě však musel předvést domácí brankář zázračný zákrok, kterým zlikvidoval doslova loženou šanci zakončujícího hráče hostujícího celku, který zcela osamocen na malém vápně nedokázal vsítit úvodní branku zápasu. Tlak Jestřabí Lhoty se postupem času stupňoval a bylo jen otázkou času, kdy se našemu soupeři podaří prolomit smůlu v zakončení. Ve 31 minutě měli hosté další obrovskou příležitost ke skórování, ale zakončující hráč ve slibné pozici ani netrefil branku. Ve 36 minutě se hosté přeci jen dočkali, Z. Týma si naběhl na pas za naší obranu a z poněkud sporné situace otevřel skóre zápasu. Tradiční diskuse s pomezním rozhodčím a naivní víra, že by snad hlavní arbitr měl při každé sporné situaci branku odvolat pouze dokreslují současnou frustraci jednotlivých hráčů z jejich vlastních výkonů. Jediným výsledkem rozjitřených emocí byl pouze nesmyslný faul M. Pluhaře na jednoho z hostujících hráčů, po kterém se ve 38 minutě kopal pokutový kop. Pavelku však vychytal domácí Kukal a dorážející hráč Jestřabí Lhoty pak už pouze rozezvonil levou tyč naší branky. Tři minuty před koncem první půle však nešťastný exekutor svoji chybu odčinil a hlavou na zadní tyč poslal míč podruhé do naší branky. Úvodní dějství tak jasně ukázalo, že do Nebovid přicestoval asi nejlepší celek jarní části okresní soutěže a druhá půle bude pouze o tom, jak udržet rozjetého soupeře na uzdě s cílem inkasovat co nejméně branek.

To se našemu mužstvu celkem obstojně dařilo, i přes pokračující exhibici v podání hostujících hráčů. V 50 minutě našel Roček centrem z volného přímého kopu hlavu J. Pluhaře, který přesným zakončením pod horní tyč po dlouhé době prověřil v tu dobu jistě ztuhlého Málka. O minutu později poslal centr napříč naším pokutovým územím jeden z hostujících hráčů, k jeho smůle však nedokázal nikdo z jeho spoluhráčů míč tečovat. V 55 minutě vyslal Král do šance J. Pluhaře, ten však z poměrně velkého úhlu branku netrefil. V 57 minutě pak skončila další pohledná střela v podání hostujícího celku jen těsně vedle pravé šibenice domácí branky. V 67 minutě zahrávali domácí volný přímí kop, sraženou střelu zachytil Miška a nabídl šanci ke skórování svému spoluhráči. Zakončující Skořepa však o kousek minul levou tyč hostující svatyně. V 70 minutě si hostující Mojžíš doslova vychutnal domácí obranu a střelou k tyči nedal našemu brankáři nejmenší šanci na úspěch. Pět minut před koncem zápasu přišla další sporná situace z pohledu postavení mimo hru. Naše obrana namísto toho aby urazila míč od kopaček hostujícího hráče, který si až příliš dlouho zpracovával těžkou přihrávku, mávala rukama zřejmě ve snaze zásahu někoho shůry. A. Týma tak měl dostatek času si míč zpracovat a zatlouct poslední střípek do kompletní mozaiky celého představení. Hostující hráči pak neopomněli poděkovat i nepříliš početné skupince jejich příznivců a i v tomto směru ukázali, jak propastný rozdíl je mezi oběma zúčastněnými celky.

Hodnocení trenéra: V tomto zápase není prakticky co hodnotit, soupeř byl lepší ve všech směrech. Kluci odehráli zápas podle současných možností.

Sestava domácí: Kukal - Vatlach, Ročekžlutá karta, M. Pluhařžlutá karta, Hovorka - Král, Miška, Mikeš (63. Gráf), Ryšánekžlutá karta- J. Pluhař, Skořepa

Sestava hosté: Málek - Růžička, Skalický, L. Týma ml. (80. A. Týma), Krupka (60. L. Týma st.), Kureš ml., Mojžíš, Krajíček (85. Kureš st.) - Z. Týma, Pavelka

Branky: 36 min. Zdeněk Týma, 42 min. Ondřej Pavelka, 70 min. Mojžíš, 85 min. Aleš Týma

Hráč zápasu: Jiří Hovorka

Rozhodčí: Vladimír Baroch

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002