10.05.2009 21:00

Derby přineslo první jarní porážku A-týmu

Polepy BNebovidy 4:2 (1:2)

Zápas začal minutou ticha na žádost domácího klubu. V naší sestavě došlo k vynucené změně na postu brankáře. Brankař Vácha nemohl do zápasu nastoupit z důvodu pracovních povinností a vzhledem k tristnímu nedostatku gólmanů musel mezi tři tyče hrající trenér A-týmu, který ovšem za normálních okolností nastupuje na postu obránce. V první šanci zápasu se ocitl hostující J. Pluhař, ale brankář domácích jeho střelu zlikvidoval. Ve 12 minutě přišla chyba našeho brankaře, který vyrazil střelu domácích pouze před sebe a dobíhající útočník neměl problém dopravit míč do odryté branky. V 16 minutě zahrávali hosté standardní situaci, ale střela M. Pluhaře skončila nad domácí brankou. O minutu později však bylo vyrovnáno. Po pěkné přihrávce se řítil J. Pluhař zcela sám na bránu domácích a střelou k tyči srovnal stav zápasu. V 19 minutě zahrozili domácí, ale hlavička útočícího hráče skončila nad naší brankou. Ve 20 minutě přišla chyba brankáře i na straně domácích, M. Přibyl poslal centr skoro z poloviny hřiště, domácí brankář míč podběhl a ten k překvapení všech skončil až v síti domácí branky. Domácí pak zahodili dvě vyložené šance na vyrovnání, to když rychle po sobě stříleli z těsné blízkosti pouze mimo naší branku. První poločas už žádnou šanci nenabídl, a tak naši hráči odcházeli s hřiště s jednobrankovým náskokem.

Druhá půle přinesla zlepšený výkon domácích fotbalistů, kteří nám názorně ukázali, jak se mají proměňovat šance. V 51 minutě nejprve vyškrábl náš brankář střelu domácích na roh. V 56 minutě jsme mohli zvýšit naše vedení. Po centru V. Kovalczuka vyrazil domácí brankář míč pouze před sebe ale naši hráči nedokázali dorazit míč do odkryté branky. V 62 minutě nastřelil hostující obránce Stehlík pouze břevno. Domácí přečkali naše šance a tvrdě nás za jejich neproměnění potrestali. V 68 minutě po jedné z mnoha standardních situací zapadla tečovaná střela domácího hráče těsně k tyči naší branky a domácí vyrovnali skóre zápasu. O dvě minuty později přišel faul našeho hráče v pokutovém území a pískala se penalta. Domácí hráč zakončil chladnokrevně do středu brány a otočil skóre. V 74 minutě přišla prudká střela domácích, kterou Hamza reflexivně vyrazil. Ovšem domácí obrana nechala trestuhodně zakončit dobíhajícího domácího hráče, který už střílel v podstatě do prázdné brány, 4:2 pro domácí. Naši fotbalisté se v závěru ještě snažili zdramatizovat zápas, ale z brejku mohli sami inkasovat, to když domácí nastřelili pouze břevno naší branky. V 86 minutě ještě zahrávali hosté přímý kop, ale střela J. Pluhaře skončila pouze v náruči domácího brankaře. Derby tedy skončilo vítězstvím domácích fotbalistů. Pro nás tento výsledek znamená první jarní porážku a ztrátu bodů v boji o konečnou druhou příčku v tabulce.

Sestava: Hamza - Stehlík, M. Přibyl, A. Přibyl, V. Kovalczuk - Král, Skořepa (73. Miška), M. Pluhař (61. Pospíšil), Roček (45. J. Kovalczuk) - J. Pluhař, Scheder

Branky:  17 min. Jiří Pluhař, 20 min. Matěj Přibyl

Hráč zápasu: Josef Král

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002