20.10.2010 13:50

Domácí rozhodli o svém vítězství ze značky pokutového kopu

Sokol Jestřabí Lhota - SK Nebovidy 3:1 (1:1)

Jestřabí LhotaV uplynulém kole okresního přeboru zavítali naši fotbalisté na hřiště Jestřabí Lhoty. Ještě chvíli před samotným začátkem utkání to vypadalo, že budeme mít problém vůbec postavit základní jedenáctku, což bylo vzhledem k tomu, že tento týden nehrálo naše béčko celkem napováženou. První poločas byl pak doslova fotbalovou katastrofou, kterou svým zoufalým výkonem podtrhl hlavní arbitr. Utkání, spíše než souboj okresních mužstev, připomínalo nepovedenou parodii aktuálně vysílaného seriálu. První střela na bránu přišla až ve 22 minutě zápasu, ale domácí exekutor mohl být rád, že se míč po jeho střele vůbec dokutálel k naši brance. Ve 29 minutě zastavil M. Přibyl nedovoleným zákrokem unikajícího hráče soupeře a hlavní rozhodčí klidně mohl poslat náš celek do deseti, což se naštěstí nestalo. O pět minut později stejný hráč opět chyboval a unikajícího útočníka domácích tentokrát zastavil hostující brankář. Ani tentokrát hlavní arbitr nesáhl po červené kartě, i když zákrok samotný toto ocenění nevylučoval. Domácí i přesto zahrávali pokutový kop. Zakončující Pavelka se nemýlil a poslal Jestřabí Lhotu do vedení. Ve 38 minutě musel předčasně opustit hřiště zraněný Piontek a šanci tak dostal jediný náhradník našeho celku. Střídající Ryšánek mohl po pár minutách na hřišti srovnat skóre zápasu, ale v samostatném úniku trefil pouze vybíhajícího brankáře domácího mužstva. V nastaveném čase první půle se však naši hráči přeci jen dočkali vyrovnání. Po rohovém kopu nejprve zkoušel štěstí zakončující Stehlík, jehož sraženou střelu následně dopravil do sítě J. Pluhař a trochu tak zaskočil domácí celek i jeho příznivce.

Druhá půle již byla o poznání fotbalovější, bohužel však pouze ze strany domácích hráčů. Hlavní rozhodčí i ve druhém dějství navázal na svůj matný výkon a vše nasvědčovalo tomu, že červenou kartu nejspíše zapomněl doma. Za pouhé čtyři minuty však daroval domácím hráčům další pokutový kop, o kterém by se na rozdíl od prvního dalo alespoň trochu pochybovat. Míč si připravil opět domácí Pavelka a ani tentokrát neměl s exekucí nejmenší problém. V 52 minutě minula rána z kopačky domácího hráče jen těsně pravou tyč naší branky. O minutu později mohl hostující brankář kontrolovat opět pouze pohledem další pěknou střelu domácích, která tentokrát minula o pár centimetrů levou tyč jeho svatyně. V 57 minutě byli domácí o něco přesnější a střela z volného přímého kopu orazítkovala konstrukci naší branky. V 60 minutě mohl srovnat skóre zápasu z ojedinělé šance našeho celku unikající J. Pluhař, ale v koncovce tentokrát nic nevymyslel. V 72 minutě přišel naopak brejk domácích a zakončující hráč opět rozklepal konstrukci naší branky, když ve vyložené šanci nastřelil břevno. Následně přišel další nesmyslný faul uvnitř pokutového území a další pokutový kop ve prospěch našeho soupeře. Domácí Pavelka pohodlně zkompletoval svůj penaltový hattrick a definitivně tak pohřbil šance našeho celku na jakýkoliv bodový zisk. Hlavní arbitr nepotrestal dokonce ani zápasnický kop domácího kapitána do břicha hostujícího Mišky a zdálo se, že zápas spěje k vytouženému závěru. Sedm minut před koncem utkání však přeci jenom hlavní rozhodčí ukázal, že na zápas je kompletně vybaven a poslal hostujícího Stehlíka po druhé žluté kartě předčasně do sprch. Naši fotbalisté tak i po devátém kole bezpečně uhájili poslední příčku okresního přeboru a opět se mohli přesvědčit, že boj o záchranu bude nesmírně komplikovaný.

Hodnocení trenéra: Zápas se mi hodnotí těžko. Většina hráčů hraje pod svoje možnosti a když se k tomu přidá rozhodčí, tak to skončí tímto výsledkem.

Sestava domácí: Málek - Růžička, Skalický, Týma, Hron - Patočka (80. Šteffen), Mojžíš, Krajíček, Pavelka (86. Polák) - Krupka, Pokorný (82. Paleček)

Sestava hosté: M. Pluhařžlutá karta- A. Přibyl, M. Přibylžlutá karta, Skořepažlutá karta, Schederžlutá karta- Vorlíček, Stehlíkčervená karta, Piontekžlutá karta(38. Ryšánek), Miška, Dvořák - J. Pluhař

Branky: 34 min. Ondřej Pavelka (penalta), 49 min. Ondřej Pavelka (penalta), 72 min. Ondřej Pavelka (penalta) - 45 min. Jiří Pluhař

Hráč zápasu: Tomáš Vorlíček

Rozhodčí: Martin Vosejpka

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002