30.09.2010 23:46

Favorit z Kolína odjíždí s prázdnou

SK Nebovidy - FK Kolín B 2:0 (1:0)

FK Kolín BV šestém kole okresního přeboru přivítali naši fotbalisté na domácí půdě rezervu Kolína. Hostující celek přijel v roli jasného favorita a již dlouho před samotným začátkem tohoto utkání bylo slyšet mnoho tipů na to, jaký že debakl naše mužstvo zase čeká. Tyto předpovědi však od první minuty utkání vzaly za své a domácí fotbalisté šli tvrdě za svým cílem, kterým nebylo nic menšího než první vítězství v okresním přeboru. Počasí však fotbalu příliš nepřálo a domácí trávník již druhým dnem neustále skrápěný deštěm nenabízel ani jednomu celku příliš prostoru pro kombinaci. Jako první zahrozili fotbalisté našeho soupeře. Se střelou z 11 minuty však neměl domácí brankář příliš starostí. O chvíli později vypadl hostujícímu brankáři z ruky míč po centru takřka z poloviny hřiště, ale ke smůle našeho celku byli u míče jako první obránci našeho soupeře. V 17 minutě prodloužil hlavou Scheder volný přímý kop a tentokrát se hostující brankář vyznamenal. O minutu později se přihlásily o slovo nové posily našeho celku a jejich souhře chybělo už jen přesnější zakončení. Novotný zatáhl míč po pravé straně, křížnou přihrávkou našel nabíhajícího Vorlíčka, který ve vyložené šanci jen těsně minul pravou tyč hostující branky. Ve 26 minutě však našel J. Kovalczuk přesným pasem nepokrytého J. Pluhaře, který hlavou nedal brankáři šanci a poslal náš celek do zaslouženého vedení. Radost z vedení však nemusela trvat dlouho, ve 32 minutě totiž hlavičkoval po standardní situaci zakončující hráč Kolína jen těsně nad břevno domácí branky. O tři minuty později vyzkoušel pozornost hostujícího brankaře zakončující J. Pluhař. Poslední šancí první půle byla hlavička Schedera po rohovém kopu, která však mířila hodně nepřesně. Domácí fotbalisté tak odcházeli do šaten s jednobrankovým náskokem, který byl vzhledem k předvedené hře obou celků zcela zasloužený.

Úvod druhé půle však patřil našemu soupeři a k vyrovnání skóre nebylo daleko. Ve 49 minutě po rohovém kopu minul zakončující hráč soupeře jen těsně levou tyč naší branky. O minutu později to opět hořelo před naší brankou, ale i tentokrát si zakončující hráč zapomněl srovnat mušku a branku netrefil. To bylo však ze strany Kolína na dlouhou dobu vše a iniciativu opět převzali hráči našeho celku. V 58 minutě našel Vorlíček ve vyložené šanci zakončujícího J. Kovalczuka, ale ten hlavou jen těsně netrefil odkrytou část hostující branky. V 74 minutě mohl po třech minutách na hřišti rozhodnou zápas střídající Dvořák. Ten se po chybě jednoho z hostujících obránců dostal do samostatného úniku, udělal kličku vybíhajícímu brankáři, ale střelu směřující do odkryté branky dokázal na poslední chvíli zastavit vracející se hráč soupeře. Vzápětí musel na druhé straně vytáhnou nepříjemnou střelu Kolína domácí gólman na rohový kop. V 76 minutě utekl po levé straně J. Pluhař, přesnou přihrávkou našel na opačné straně hřiště zcela osamoceného Vorlíčka, který doslova propálil vybíhajícího brankáře a definitivně tak zlomil odpor našeho soupeře. Svoji první branku za náš celek pak oslavil efektivní rybičkou a ukázal tak svým spoluhráčům, jak má vypadat pořádná oslava gólu. Zbytek zápasu pak patřil jednoznačně hráčům domácího celku. V 82 minutě nechal vyniknou hostujícího brankáře tvrdou střelou zakončující J. Pluhař. O minutu později našel stejný hráč hlavou J. Kovalczuka, který v další vyložené šanci branku opět netrefil. To však nemuselo domácí hráče vůbec mrzet, protože vítězství už si ve zbytku utkání pohlídali a připsali si tak první tři body do tabulky a po šesti kolech opustili poslední místo okresního přeboru, na které trochu překvapivě spadly Tři Dvory. Domácí fotbalisté tak opět potvrdili, že v plném počtu hráčů je možné být rovnocenným soupeřem nejednomu celku okresního přeboru, ale cesta k záchraně bude jistě ještě nesmírně obtížná.

Hodnocení trenéra: S Kolínem jsme sehráli velmi dobré utkání, kde kluci splnili všechny mé pokyny. Hra byla velmi dobrá.

Sestava domácí: M. Pluhař - A. Přibyl, M. Přibylžlutá karta, Skořepažlutá karta, Scheder - Vorlíček, Novotný, Miška, J. Kovalczuk (88. Piontek) - Král (71. Dvořák), J. Pluhař (90. Ryšánek)

Sestava hosté: Kubrycht - Roth, Pařík, Budský, Mjartan (68. Smetana) - Lapšanský (70. Noll), Holub, Brtek, Pačes - Kubát, Mořický

Branky: 26 min. Jiří Pluhař, 76 min. Tomáš Vorlíček

Hráč zápasu: Martin Scheder

Rozhodčí: Jiří Jirsa

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002