13.09.2011 11:48

Historie se opakuje

SK Krakovany - SK Nebovidy 3:1 (1:1)

KrakovanyNaši fotbalisté zavítali v rámci třetího kola 3. třídy A do Krakovan. Stejně jako před dvěma roky podlehli domácímu celku v poměru 3:1 a Krakovany navíc opět neproměnily pokutový kop. Je třeba však přiznat, že hostující celek to tentokrát svému soupeři až příliš zjednodušil. Nový trenér si tak již pomalu zvyká na to, že v každém zápase má k dispozici prakticky jinou sestavu a na ideální jedenáctku tak může prakticky zapomenout. V tomto utkání mohl být rád, že se mu vůbec podařilo nějakou jedenáctku sehnat. Prázdná střídačka a spousta nových tváří v zahajovací sestavě nedávala před úvodním výkopem našemu celku příliš šancí na úspěch. První půle se dala označit za vyrovnanou a šance byly k vidění na obou stranách hřiště. Již ve 3 minutě vystihl rozehrávku domácího celku Zábraha a lobem se pokusil překonat strážce domácí svatyně, ten však jeho pokus prohlédl a míč bez problému chytil. V 5 minutě poprvé předvedly Krakovany, co chtějí hrát. Centr do křídla a hbitý záložník si nejprve položil tři hostující hráče, aby následně předvedl nepovedený centr. Tento styl však praktikoval domácí celek i nadále a hostující mužstvo s ním mělo očividně problémy. V 17 minutě se dostal k míči J. Kovalczuk, obešel několik hráčů, a když už to vypadalo, že se utopí ve vlastních kličkách, poslal míč k levé tyči a hosté šli do vedení. Po té následovala hluchá pasáž utkání bez vážnější šance na jedné či druhé straně. Ve 34 minutě však přišel zkrat v podání hostujícího Trochty. Ten nepovedenou malou domů doslova namazal domácímu Novotnému, který zakončil sólový únik vyrovnávací brankou. O dvě minuty později J. Kovalczuk opět vymotal domácí obranu a po závaru v šestnáctce soupeře následně Dvořák přestřelil odkrytou branku. Ve 38 minutě něco podobného předvedl i domácí celek a tentokrát skončilo zakončení jednoho z hráčů Krakovan na břevně naší branky. Vzápětí přišla paráda v podání dalšího hráče Krakovan, který poslal míč přesně do šibenice, ale hostující Kubrycht se nenechal zahanbit a opět pouze potvrdil své kvality. Ve 42 minutě sklepl hostující Markup centr přesně na nabíhajícího Zábrahu, ale ten mířil těsně nad branku domácího celku. V samotném závěru první půle poslal J. Kovalczuk do šance Markupa, ale ten vyloženou šanci promarnil. Úvodní pětačtyřicetiminutovka tak nabídla zajímavou podívanou a do šaten se odcházelo za nerozhodného stavu, který odpovídal průběhu utkání.

Druhá půle však jednoznačně patřila domácímu celku a bylo jen otázkou času, kdy dokáže svůj tlak zúročit. Hosté opět fyzicky odpadli a doslova vyklidili střed hřiště. Ve 47 minutě přišlo rychlé autové vhazování v podání domácích a zakončení, které jen těsně minulo naší branku. O dvě minuty později přišel centr do naší šestnáctky a zcela nepokrytý hráč Krakovan naštěstí branku netrefil. V 55 minutě se k odraženému míči dostal Markup, ale i jeho zakončení chyběla přesnost. V 66 minutě však domácí hráči naplno zúročili svoji nejsilnější zbraň. Další centr do strany a unikající Novotný z těsné blízkosti překonal bezmocného brankáře hostí. Tento okamžik trochu rozproudil do té doby takřka poklidné utkání. Výsledkem toho bylo však jen několik žlutých karet pro hostující hráče a pokutový kop ve prospěch domácích. Kubrycht však domácího exekutora vychytal a dal tak svým spoluhráčům ještě alespoň částečnou šanci na zvrat. Hostující hráči však vypadali, že víc než vyrovnání je zajímá konec utkání a domácí branku už prakticky neohrozili. Naopak Krakovany si vytvořily ještě několik šancí, ale buď doplatily na špatnou koncovku, nebo je vychytal hostující brankář. V samotném závěru utkání se přece jen povedlo domácímu celku vstřelit třetí branku a zakončující Neruda již pouze těžil z výborné práce jeho spoluhráčů. Krakovany tak po nepovedeném začátku soutěže vyhrály již druhé utkání v řadě a v tabulce se vyhouply díky lepšímu skóre právě před naše mužstvo. V příštím kole čeká naše hráče poslední celek tabulky a doufejme tedy, že dorazí v hojnějším počtu než k tomuto duelu.

Hodnocení trenéra: Špatně se hodnotí utkání ve kterém chybělo šest hráčů základní sestavy. I přesto se dalo v tomto utkání zvítězit.

Sestava domácí: Špinka - Jušta, Gerhát, Šindelář, Robovský - Beneš, Malina (76. Bubeník), J. Oberreiter, Skokan - Neruda, Novotný (88. L. Oberreiter)

Sestava hosté: Kubrychtžlutá karta- Trochta, Ročekžlutá karta, Gráf, Králžlutá karta- J. Kovalczuk, Miška, Zábraha, Dvořák - Markupžlutá karta, Hamza (54. Hervert)

Branky: 34 min. Vlastimil Novotný, 66 min. Vlastimil Novotný, 89 min. Lukáš Neruda - 17 min. Jan Kovalczuk

Hráč zápasu: Jan Kovalczuk

Rozhodčí: Jaroslav Krupička

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002