06.09.2011 15:29

Můj dům, můj hrad

SK Nebovidy - S.K. Čechie Veltruby 4:0 (2:0)

Veltruby (archiv)Po úvodním vystoupení našeho celku, které nelze označit jinak, než jako naprosté fiasko, dokázali naši fotbalisté zvládnout obě domácí utkání a odpoutat se tak od samotného dna tabulky. Na rozdíl od prvního domácího zápasu, ve kterém nás nováček soutěže příliš neprověřil a utkání nemělo takřka fotbalové parametry, narazilo domácí mužstvo v tomto kole na opoznání silnější kalibr. Hostující Veltruby však musela doslova děsit tragická bilance s naším celkem, kterou se jim ani v tomto utkání nepodařilo byť alespoň částečně napravit. Na straně domácího celku se představily další dvě posily, které si stejně jako Bláha, debutující v minulém kole počínaly na výsost dobře. V útoku nastoupil Vrána, který ač branku nevsítil, dokázal si vypracovat několik slibných šancí. Doslova darem z hůry je pak posila na postu brankáře, která doufejme na dlouhou dobu zacelí po sérii experimentů tento důležitý post. Kubrycht nejenže působil v brance jistým dojmem a zlikvidoval i vyloženou šanci hostí v závěru utkání, ale navíc si při svém prvním startu připsal čisté konto a podržel tak výrazně své spoluhráče. Našemu celku jako již tradičně chyběla rychlost a důraz při napadání rozehrávky soupeře, který měl po většinu zápasu mírný optický tlak. Fotbal se však hraje na branky a ty po dlouhé době střílelo opět pouze naše mužstvo. Nejprve zkoušel štěstí po rohovém kopu hlavou zakončující M. Pluhař, ale branku ve slibné pozici těsně minul. V 18 minutě si však vše vynahradil a po hrubé chybě hostujícího brankáře vsítil branku takřka z poloviny hřiště. O čtyři minuty později našel Král ve vápně Bláhu, který nejprve poslal míč do břevna, aby následně zakončující Skořepa předvedl svým spoluhráčům, jak vypadá důraz, a poslal hlavou míč nekompromisně po druhé za záda bezmocného brankáře hostí. Zbytek první půle nabídl zajímavou podívanou na obou stranách hřiště, ovšem již bez dalšího brankového vyústění.

Druhý poločas se nesl ve znamení snahy hostujícího celku o vyrovnání. Soupeř si sice dokázal šance vypracovat, ale buď ho vychytal bezchybný Kubrycht, nebo hosté doplatili na mizernou koncovku. V 61 minutě poslal centr do šestnáctky soupeře Roček a hlavičkující M. Pluhař definitivně pohřbil veškeré šance našeho soupeře na zvrat. Domácí hráči se po zbytek zápasu soustředili spíše na obranu a sem tam vyráželi do rychlých protiútoků, které však nedokázali lépe využít. V nastaveném čase se však domácí příznivci dočkali ještě jedné branky. Miška se postavil k exekuci rohového kopu a Skořepa si hlavou připsal další zářez do kolonky střelců. Nebovidy tak daly alespoň částečně zapomenout na předchozí nezdary a po dlouhé době svým výkonem potěšily své příznivce. Radost z vítězství měl zajisté i nový trenér, který oba své úvodní duely zvládl, a doufejme, že se mu opět podaří stmelit již tak dosti pošramocený tým.

Hodnocení trenéra: Odehráli jsme vyrovnaný zápas s kvalitním soupeřem, ve kterém jsme měli větší štěstí při zakončení.

Sestava: Kubrycht - Král, Ročekžlutá karta, M. Pluhař, V. Kovalczuk - Pecka (54. Dvořák), Bláha, Skořepa, J. Kovalczukžlutá karta- Vrána (45. Scheder), Miška (90. Vatlach)

Branky: 18 min. Michal Pluhař, 22 min. Petr Skořepa, 61 min. Michal Pluhař, 90 min. Petr Skořepa

Hráč zápasu: Jan Kubrycht

Rozhodčí: Vilém Löwe

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002