28.02.2011 22:15

Nebovidy opět pouze remizovaly

Sokol Veletov - SK Nebovidy 1:1 (1:1)

VeletovDruhé vystoupení našeho celku v rámci zimního turnaje naštěstí dalo zapomenout na úvodní duel. Souboj starých známých jako již tradičně přinesl zajímavé utkání, kterému rozhodně nechyběla fotbalovost na obou stranách. Našemu celku se však ani tentokrát nevyhnula nucená rošáda základní sestavy způsobená četnou absencí hráčů základního kádru. Příležitost tak opět dostaly možné posily, které svým výkonem překonaly všechna očekávání a pro náš tým by byly rozhodně vítanou vzpruhou před obtížnou jarní sezónou. Úvodních dvacet minut patřilo jednoznačně našemu soupeři, který si vypracoval řadu vyložených příležitostí a zejména duo Veletovských útočníků si doslova pohrávalo s naší obranou. Již ve druhé minutě museli naši zadáci hasit sólový únik útočníka soupeře nedovoleným zákrokem a Veletov dostal šanci zahrávat pokutový kop. Ovšem Vácha tentokrát obránce Veletova vychytal a snížil tak vzájemný miniduel těchto hráčů z předešlých zápasů. O tři minuty později musel Vácha vytáhnou z rukávu další zázračný zákrok a vychytal tak další vyloženou šanci soupeře. O minutu později se řítil útočník Veletova opět zcela sám na naší branku, ale vyběhnuvší Vácha tentokrát zřejmě pouze pohledem vytlačil následné zakončení mimo tři tyče své branky. Poté se hra trochu uklidnila a naše obrana se konečně dokázala zformovat a včas eliminovat další výpady našeho soupeře. Ve 22 minutě po rohovém kopu zakončoval Veletovský obránce zcela nepokrytý na zadní tyči z voleje vysoko nad naší branku. O dvě minuty později přišlo další sólo útočníka našeho soupeře, který však v koncovce opět trestuhodně selhal. Ve 29 minutě se však Veletov přeci jen dočkal. Pohledná kombinace na dva doteky a pohotová střela k tyči již nemohla skončit jinak, než úvodní brankou zápasu. O chvíli později vyzkoušel pozornost Váchy tvrdou střelou zdálky další hráč soupeře. Naši se v první půli prakticky nedostali do zakončení, střela Maška ze 34 minuty snad nestojí ani za zmínku. I přesto však skončila první půle za nerozhodného stavu. Ve 39 minutě totiž našel Roček z volného přímého kopu M. Pluhaře, který ač zády k bráně srovnal hlavou skóre zápasu.

Vstřelená branka naše mužstvo očividně nakopla a druhý poločas byl přesným opakem toho prvního. V 53 minutě zatáhl míč středem hřiště Stehlík a vyslal do sólového úniku M. Pluhaře, který však ve vyložené šanci branku netrefil. V 61 minutě poslal míč z volného přímého kopu zakončující Novotný jen těsně nad branku soupeře. V 68 minutě dal o sobě vědět opět Veletov, ale ani střela jednoho z jeho hráčů se mezi tři tyče naší branky nevešla. V 73 minutě našel Mašek přesným pasem opět zcela nepokrytého M. Pluhaře. Ten sice v další slibné šanci přehodil vybíhajícího brankáře, ale jeho zakončení ke smůle našeho celku skončilo kousek nad brankovou konstrukcí soupeřovy branky. O chvíli později zatáhl míč po pravé straně Vorlíček, před brankou našel nabíhajícího Novotného, který však slibnou šanci ke skórování promarnil. K odraženému míči se však dostal Mašek a nádhernou střelou snad jen o centimetry minul levou šibenici branky Veletova. V 80 minutě mohl definitivně rozhodnout o osudu utkání M. Pluhař, který však po výborném uvolnění uvnitř vápna pouze olízl břevno soupeřovy branky. Těsně před koncem zápasu se o slovo přihlásil dlouho zahálející Vácha, který vytěsnil nebezpečný střelecký pokus Veletova na roh. Zápas, ve kterém každý z celků opanoval jeden z poločasů, tak skončil zřejmě zaslouženou dělbou bodů a přihlížející diváci mohli tentokrát po výborném výkonu obou celků odcházet spokojeni.

Hodnocení trenéra: Zápas jsme nezačali dobře, naštěstí nás skvělými zákroky podržel brankář Vácha. Od dvacáté minuty utkání se hra začala zlepšovat. Osobně jsem byl po zápase celkem spokojený, ale zatím jde stále pouze o přípravu.

Sestava: Vácha - A. Přibyl, Roček, Hovorka - Vorlíček (Vatlach), Mašek, Novotný, M. Přibyl, Mikeš (Trochta) - Stehlík (Hejduk), M. Pluhař (J. Pluhař)

Branky: 39 min. Michal Pluhař

Hráč zápasu: Milan Vácha

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002