10.05.2010 11:38

První bodová ztráta na domácím hřišti

SK Nebovidy - Sokol Starý Kolín 1:1 (1:0)

Šlágrem tohoto kola měl být souboj vedoucích celků tabulky, výkon obou mužstev však výrazně zaostal za tímto očekáváním. Samotné utkání příliš fotbalové krásy nenabídlo a byl to spíše tuhý boj na obou stranách hřiště. Jako první zahrozili domácí fotbalisté. Ve 4 minutě poslal Miška z rohového kopu míč na zadní tyč, ale zcela osamocený J. Pluhař zakončoval z voleje hodně nepřesně. Ve 22 minutě napodobil Roček z volného přímého kopu Mišku, jeho centr na zadní tyč vrátil hlavou před branku M. Pluhař a dorážející Skořepa už jen dokončil pohlednou akci domácího celku. Starý Kolín poprvé zahrozil ve 23 minutě, ale hlavičkový pokus hostujícího útočníka Vácha bez problému zlikvidoval. O dvě minuty později předvedlo hostující mužstvo pohlednou kombinaci ve středu hřiště. Naštěstí pro nás však skončil střelecký pokus zakončujícího hráče jen těsně vedle pravé tyče domácí branky. Zbytek první půle se nesl ve znamení nakopávaných míčů a výkon obou mužstev postupně upadal. Ve 31 minutě si vyměnil míč Skořepa s Miškou, ale zakončení přímo do prostřed branky nemohlo brankáře hostí překvapit. Ve 33 minutě hlavičkoval M. Pluhař po centru Ročka opět pouze do náručí soupeřova brankaře. Chvíli před koncem první půle musel likvidovat tvrdou střelu hostujícího celku Vácha. Úvodní pětačtyřicetiminutovka tak skončila vedením domácího celku.

Druhý poločas přinesl mírnou převahu hostujícího celku, ale šance byly spíše na naší straně. Ve 49 minutě skončila rána z volného přímého kopu jen těsně nad břevnem naší branky. V 51 minutě dorážel sraženou střelu hostí zakončující hráč opět jen těsně mimo tři tyče naší svatyně. V 54 minutě našel Honc nabíhajícího J. Pluhaře, jeho střelecký pokus hostující brankář pouze vyrazil a dobíhající Skořepa trefil pouze vracejícího se obránce. V 58 minutě přišel brejk našeho soupeře a technická střela zakončujícího hráče znamenala srovnání skóre. V 60 minutě mohl strhnout vedení zpět na naší stranu zakončující Roček, ale jeho střele z volného přímého kopu chyběly snad jen centimetry. Další tvrdá rána Starého Kolína z volného přímého kopu skončila v 68 minutě opět pouze těsně vedle naší branky. V 71 minutě zapomněla hostující obrana za svými zády Skořepu. Ten z těžkého úhlu sice dokázal překonat brankáře hostí, ale míč potulující se po brankové čáře nedokázal do sítě dotlačit ani dobíhající Roček. Z následného rohu se ocitl ve vyložené šanci zakončující M. Pluhař, ale ani jeho hlavičkový pokus branku nepřinesl. V 76 minutě se po centru Ročka ocitl zcela sám před brankou hostí J. Pluhař, ale ani on hlavou na soupeřova brankáře nevyzrál. Asi největší šanci druhé půle promarnil osm minut před koncem zápasu domácí Pecka. Ten v ideální střelecké pozici místo zakončení volil přihrávku na střídajícího Zelenku a ten v tísni již nedokázal míč nasměrovat do branky soupeře. Samotný závěr zápasu pak příliš nezvládl ani hlavní arbitr. Ten nejprve v 85 minutě zapomněl po druhé žluté kartě vyloučit domácího Skořepu, aby se o chvíli později mohl zahojit na našem soupeři. Tři minuty před koncem zápasu přišel v pokutovém území hostí střet jednoho z našich hráčů s brankářem a protesty ze strany našeho soupeře znamenaly hned dvě červené karty v jejich neprospěch. Nejprve putoval předčasně do kabin hráč z pole a posléze ho následoval i nespokojený hráč ze střídačky. Poslední šance zápasu přišla již v nastaveném čase. Na odražený míč z rohového kopu si naběhl A. Přibyl, ale branku netrefil. Naši fotbalisté tak poprvé v této sezóně doma nezískali všechny tři body, i přesto si však udrželi domácí neporazitelnost a vzhledem k ostatním výsledkům i bodový náskok na čele tabulky.

Sestava: Vácha - Stehlík, M. Pluhař, M. Přibyl, A. Přibyl - Roček, Honc (68. Pecka), Miška (85. Dvořák), Skořepažlutá karta - Král (45. Zelenka), J. Pluhařžlutá karta

Branky: 22 min. Petr Skořepa

Hráč zápasu: Petr Skořepa

Rozhodčí: Lukáš Hrdlička

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002