18.10.2011 11:36

Sám sobě soupeřem

SK Nebovidy - Sokol Veletov 1:3 (1:1)

VeletovVe šlágru kola přivítaly Nebovidy vedoucí Veletov a bylo se rozhodně na co dívat. Vedoucí celek potvrdil svoji aktuální formu a v zápase jasně dominoval. Domácím hráčům sice nelze upřít snaha, ale o třídu lepší soupeř byl tentokrát jasně nad jejich síly. Paradoxně největším nebezpečím pro Veletov byly jeho vlastní chyby, které samotný zápas dramatizovaly až do jeho samotného závěru. Od úvodního hvizdu bylo patrné, že hostující fotbalisté jsou lépe sehraní a fotbal v jejich podání rozhodně není hrou na náhodu. Již v 5 minutě dokázal Veletov přehrát domácí obranu a po centru z pravé strany zakončoval hostující útočník jen těsně vedle domácí branky. V 10 minutě zahrávaly Nebovidy rohový kop a zcela nepokrytý Vrána mohl hlavou vsítit úvodní branku zápasu, míč však netrefil přesně. Nicméně z následného zmatku si hostující Kubka vstřelil vlastní branku a přišla tak první komplikace pro hostující Veletov. V 17 minutě skončila rána hostí z volného přímého kopu jen těsně vedle domácí branky. O tři minuty později však bylo srovnáno. Přesný pas za domácí obranu využil hostující J. Vlk a prostřelil vybíhajícího Kubrychta. Ve 24 minutě zahrávali hosté rohový kop a po chybě domácí obrany se k míči dostal jeden z hráčů soupeře, ale ve vyložené šanci branku netrefil. Ve 26 minutě zachránil domácí celek opět skvěle chytající Kubrycht. Nejprve vytáhl těžkou střelu mířící do šibenice a následně zlikvidoval dorážku dobíhajícího hráče, který měl na kopačce vedoucí gól Veletova. Domácí celek se o slovo přihlásil ve 32 minutě, kdy si za hostující obranu zaběhl Vrána, ale ani on ve slibné šanci branku nevsítil. Ve 40 minutě pak vyzkoušel pozornost hostujícího Pohanky střelou z uctivé vzdálenosti domácí Bláha, ale hostující brankář si z jeho pokusem bez problému poradil. O minutu později zapomněla domácí obrana na malém vápně zcela nepokrytého hráče soupeře, ale ten hlavou zazdil další tutovku v podání Veletova. Těsně před koncem první půle předvedli hosté, v čem spočívá jejich hlavní síla. Na tři doteky překonali celé hřiště a Kubrycht musel opět čarovat a zlikvidovat další vyloženou šanci našeho soupeře. Úvodní půle tedy skončila smírně, ale vzhledem k předvedené hře obou celků bylo zřejmé, že Nebovidy jen s těží uhájí dosavadní bilanci na domácí půdě.

To se potvrdilo hned v úvodu druhého dějství. Ve 49 minutě se protáhl po levé straně hostující Veselý a poslal Veletov do vedení. V 52 minutě zahrávali domácí volný přímý kop a Zábraha protáhl dosud spíše nečinného Pohanku. O minutu později přišel další zkrat v podání našeho soupeře, to když hostující Vokál zahrál ve vápně úmyslně rukou a kopala se penalta. Zodpovědnost vzal na sebe trochu překvapivě domácí brankář, ale šanci nevyužil a stal se tak smutným hrdinou tohoto okamžiku. V 57 minutě mohli hosté definitivně zlomit odpor domácího celku, ale s hlavičkovým pokusem zakončujícího hráče si Kubrycht poradil. V 60 minutě se k exekuci další standardní situace postavil opět domácí Zábraha, ale ani tentokrát hostujícího brankáře nezaskočil. V 63 minutě zlikvidoval strážce domácí svatyně další vyloženou šanci Veletova a stále bylo ještě o co hrát. Navíc v 67 minutě přišla další minela soupeře, to když hostující Vokál opět zcela nepochopitelně zastavil míč rukou ve středu hřiště a po druhé žluté se musel poroučet ven. Kdo by čekal, že hostující celek tato situace položí, šeredně by se pletl. Veletov utěsnil svou obranu a navíc podnikal nebezpečné výpady do nekonsolidované domácí obrany. Nebovidy naložily s početní výhodou doslova tragicky. Platonický tlak po středovou čáru neměl nejmenší šanci na úspěch. Navíc v 79 minutě Veletov využil jednu z mnoha šancí, které si dokázal vytvořit i přes početní nevýhodu a bylo vymalováno. Střídající L. Vlk napřáhl z poměrně velké dálky a jeho střela si našla místo hned vedle levé tyče domácí branky. Nic víc již zápas nenabídl a hosté tak jako první pokořili domácí celek a zaslouženě si na zpáteční cestu přibalili všechny tři body. Nebovidy sice tentokrát herně nepropadly, ale v současné situaci prostě na mužstva z čela tabulky fotbalově nestačí.

Hodnocení trenéra: Kdybychom proměnili pokutový kop, mohli jsme pomýšlet na lepší výsledek. Nicméně hostující celek vyhrál zcela zaslouženě.

Sestava domácí: Kubrychtžlutá karta- Tichý, Roček, Skořepa, Stehlíkžlutá karta- Markupžlutá karta(83 min. Vokřál), Zábraha, Miška, Bláha - Dvořák (66 min. Vatlach), Vránažlutá karta(83 min. Ryšánek)

Sestava hosté: Pohanka - Oliva, Souček, Sýkoražlutá karta, Vokálčervená karta- J. Vlk (85 min. Reichl), Buňata, Kubka, Veselý - Řehák, Scháněl (65 min. L. Vlk)

Branky: 10 min. Pavel Kubka vlastní gól - 20 min. Jiří Vlk, 49 min. Lukáš Veselý, 79 min. Lukáš Vlk

Hráč zápasu: Radek Roček

Rozhodčí: Jiří Dvořák

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002