20.09.2011 16:00

Šest ku jedné

SK Nebovidy - Meteor Hradišťko I. 4:1 (1:1)

Hradišťko ITakto tragicky vyzněla víkendová bilance z pohledu domácích celků. Ze sedmi odehraných utkání se ze zisku tří bodů radoval pouze jediný domácí celek a tím byly doma doposud bezchybné Nebovidy. Ovšem konečné vítězství našeho celku se jako již tradičně nerodilo lehce. Za první půli si domácí hráči příliš pochvaly nezaslouží, naštěstí v té druhé svého soupeře doslova smetli a dokráčeli tak k již třetí výhře v řadě za sebou. Úvod zápasu patřil našemu soupeři, který těžil z častých chyb naší obrany. V 9 minutě se řítil hostující hráč zcela sám na naši branku, ale Kubrycht ho ve vyložené šanci vychytal. O tři minuty později si strážce domácí svatyně po kontaktu se soupeřem přivodil zranění, naštěstí však zápas dochytal a opět svými zákroky výrazně pomohl svým spoluhráčům. V 15 minutě zatáhl J. Kovalczuk míč do vápna soupeře a našel ve slibné pozici zakončujícího Vránu, který však z těsné blízkosti trefil pouze vyběhnuvšího brankáře. V 18 minutě využili hosté dalšího zaváhání naší obrany a sražená střela skončila v síti domácího celku. Domácí hráči jakoby se stále nemohli dostat do správného tempa, příliš branku svého soupeře neohrožovali. Ve 23 minutě poslal Roček centr do šestnáctky soupeře a Vrána hlavou trefil pouze náruč hostujícího Vosejpky. O chvíli později zkoušel štěstí zakončující M. Pluhař, ale jeho pokus byl nepřesný. Ve 30 minutě se do centru Zábrahy položil Vrána, ale hlavou těsně minul hostující branku. Stejný hráč si však vše vynahradil o čtyři minuty později, kdy hlavou uklidil míč po rohovém kopu konečně na správné místo. Ve 38 minutě vyslal Trochta do šance J. Kovalczuka. Ten si nejprve položil svého strážce, aby následně pouze trefil připraveného Vosejpku. Pět minut před koncem první půle mohl strhnout vedení na svou stranu opět hostující celek. Další hrubka naší obrany a zakončující hráč napálil míč naštěstí pouze do tyče naší branky. Úvodní půle tak skončila smírně a nic příliš nenasvědčovalo tomu, že by se na tomto stavu mělo něco měnit.

Druhá půle však byla jednoznačně v režii domácího celku a bylo jen otázkou času, kdy vstřelí Nebovidy vedoucí branku. Prakticky po rozehrání sklepl J. Kovalczuk míč na Stehlíka, který poslal svou střelu jen těsně vedle levé tyče hostující branky. Ve 47 minutě vystihl J. Kovalczuk špatnou rozehrávku soupeře a doslova propálil vše, co mu stálo v cestě. V 53 minutě se do vápna soupeře natlačil Bláha a jen těsně svou bombou minul cíl. O tři minuty později přehodil hostujícího brankáře Stehlík a dobíhající obránce div, že si hlavou nevstřelil vlastní gól. V 59 minutě o sobě dal po dlouhé době vědět i náš soupeř, naštěstí střela jednoho z hostujících hráčů mířila těsně vedle naší svatyně. V 60 minutě musel po vzájemné strkanici opustit předčasně hřiště domácí Stehlík s jedním s hostujících hráčů a hrálo se o deseti. Tento stav tradičně našemu celku svědčí a i nadále bylo domácí mužstvo aktivnějším celkem. V 62 minutě utekl hostující obraně J. Kovalczuk, ale střelou na zadní tyč Vosejpku nepřekonal. O chvíli později hostující brankář včasným vyběhnutím sebral vyloženou šanci domácímu Zábrahovi, který byl u míče pozdě. V 70 minutě našel Zábraha ve vápně J. Kovalczuka, ale ten si nedokázal ve slibné pozici míč zpracovat. O minutu později odvracela hostující obrana střelu střídajícího Mišky na roh. Stejný hráč se pak postavil k exekuci této standardní situace a Vrána hlavou jen těsně minul branku soupeře. V 76 minutě našel Miška ve vápně Skořepu, ale i jeho pokus dokázala hostující obrana zblokovat. Další roh a Vrána opět hlavičkuje těsně nad. Vzápětí stejný hráč vystihl špatnou rozehrávku soupeře a opět svou střelou jen těsně míjí branku. Domácí spalují jednu šanci za druhou a jednogólový náskok stále drží ve hře i hráče Hradišťka. V 78 minutě utekl po levé straně Zábraha a jeho centr po teči hostujícího obránce skončil v zámezí. Následný roh nachází hlavu Skořepy a i on míří hlavou těsně nad. Definitivní uklidnění tak přichází až v 82 minutě. Vrána se natlačil do vápna soupeře, přihrávkou pod sebe našel volného Mišku a ten přesnou střelou k tyči nedal hostujícímu brankáři nejmenší šanci. Pět minut před koncem zápasu vykopl domácí brankář míč z vlastní šestnáctky, ten si následně na polovině soupeře převzal Vrána a sólo únik proměnil ve čtvrtý gól domácího celku. V samotném závěru ještě mohl hostující celek konečné skóre alespoň částečně korigovat, ale hostující útočník vyloženou šanci doslova zazdil. Nebovidy tak doma opět neztratily ani bod a posunuly se v tabulce na páté místo s těsným odstupem na vedoucí celky. Naopak hosté zůstávají na samotném chvostu tabulky s jediným bodem a ve zbytku podzimní částí tak mají co napravovat.

Hodnocení trenéra: Přetrpěli jsme první půli a ve druhé vydřeli vítězství, které však bylo vzhledem k předvedené hře obou celků zasloužené.

Sestava: Kubrycht - Král (63 min. Vatlach), Trochta (54 min. Skořepa), Ročekžlutá karta, V. Kovalczuk - Bláhažlutá karta, M. Pluhař (54 min. Miška), Zábraha, Stehlíkčervená karta- Vrána, J. Kovalczuk

Branky: 34 min. Jaroslav Vrána, 47 min. Jan Kovalczuk, 82 min. Roman Miška, 87 min. Jaroslav Vrána

Hráč zápasu: Jaroslav Vrána

Rozhodčí: Zdeněk Grund

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002