31.05.2009 23:24

Týnec potvrdil roli favorita a po zásluze si odváží tři body

Nebovidy - Týnec nad Labem 1:4 (1:1)

První poločas přinesl velmi kvalitní a technický fotbal z obou stran, který se moc často na této úrovni nevidí. V první vážnější šanci se ocitli domácí fotbalisté, J. Pluhař však pěknou střelou z přímého kopu hostujícího brankáře Adamce nezaskočil. Běžela 20 minuta utkání, když hostující hráč přebral v rohu hřiště míč po vhazování, otočil se a z úhlu poslal balón přesně na vzdálenější tyč domácí branky. Spíše šťastná branka znamenala vedení hostujícího celku. O minutu později mohlo být srovnáno, domácí J. Pluhař ve slibné šanci ovšem trefil pouze hostujícího brankaře. Domácí se vyrovnání přece jen dočkali, ve 32 minutě poslal pěkný pas za obranu domácí Skořepa a Scheder se nejprve prohnal kolem bezmocného brankáře, aby v zápětí uklidil míč do prázdné brány. Do poločasu mohli dokonce domácí stav otočit, to když opět pěknou přihrávkou našel Skořepa na velkém vápně R. Mišku, ale ten ve vyložené šanci napálil míč pouze do strnulého brankáře hostí.

Ve druhém poločase tempo hry opadlo a začaly pracovat emoce na obou stranách. Neodpískaný pokutový kop po jasném faulu na domácího Ročka a některé teatrální pády hostujících hráčů doprovázené zběsilými výkřiky zápas stále více vyhrocovali. V 57 minutě se po zmatku domácí obrany prosadil hostující hráč, který odražený míč pohodlně uklidil za záda bezmocného Váchy. Domácí trenér se snažil oživit upadající hru našich fotbalistů hned dvojím střídáním. V 65 minutě však opět zaspala domácí obrana a hostující útočník poslal se štěstím Týnec do dvougólového vedení. Domácí brankář nejprve jeho střelu vyrazil, ale míč ho přeskočil a mířil do opuštěné branky. Váchovi se sice podařilo míč v poslední chvíli doběhnout a vyrazit od tyče ven, ale jestli míč výrážel už za brankovou čarou, ví asi jen on sám. Rozhodčí, který v tu chvíli stál dál než za polovinou hřiště ovšem nezaváhal a branku uznal, nezbývá než ocenit jeho zkušené oko. Na druhou stranu je třeba přiznat, že ve druhém poločase byli hosté lepším a hlavně techničtějším týmem. Domácí, na rozdíl od prvního poločasu začali nakopávat dlouhé balóny, které ovšem většinou nacházely hlavy zkušených hostujících obránců. Poslední šanci na korigování nepříznivého stavu měl opět domácí J. Pluhař, ale 3 minuty před koncem zápasu střílel opět pouze do prostoru, kde stál připravený brankář hostí. Naši fotbalisté postupně ve snaze o zkorigování výsledku vytáhli hru směrem dopředu, za což nás Týnec ztrestal již v nastaveném čase a dal tak zápasu konečnou podobu. Závěrem je třeba ocenit hru obou mužstev a přiznat, že Týnec postupuje do okresního přeboru zaslouženě.

Sestava: Vácha - Stehlík, M. Přibyl, A. Přibyl, V. Kovalczuk (75. Král) - J. Pluhař, Skořepa, R. Miška (60. Pospíšil), J. Kovalczuk - Roček (60. D. Miška), Scheder

Branky:  32 min. Martin Scheder

Hráč zápasu: Václav Stehlík

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002