18.05.2011 20:13

Velký Osek se protrápil ke třem bodům

FK Viktoria Velký Osek - SK Nebovidy 3:1 (1:1)

Velký OsekV tomto utkání se opět pouze potvrdilo, jak velkou komplikací je v současné situaci udržovat ve hře dva celky. Zatímco pro tento duel se podařilo sehnat alespoň základní jedenáctku, rezervní celek už takové štěstí neměl a jeho výlet na půdu lídra tamní soutěže lze považovat pouze za zbytečné plýtvání časem všech zúčastněných. Základní jedenáctka v našem podání ovšem pouze odvrátila hrozbu přesilovky soupeře, ale s reálnými šancemi na úspěch v tomto utkání neměla příliš mnoho společného. Po takřka půlroční odmlce se na hřiště vrátil bývalý hrající trenér našeho celku, který tak na poslední chvíli musel hasit žalostný přístup jeho o generaci mladších nástupců. Ani domácí celek se však zřejmě nesešel v nejsilnějším složení a roli jasného favorita v průběhu zápasu rozhodně nepotvrdil. Po fotbalové stránce byl výkon obou mužstev silně podprůměrný a jediným rozdílem tak byla pouze rychlost domácích hráčů, která ve výsledku znamenala, že se hrálo po celou dobu utkání prakticky na jednu branku. Domácí zahrozili hned v úvodu střetnutí, ale s centrem do pokutového území si naše obrana se štěstím poradila. V 6 minutě se po rohu hostujícího celku dostal k míči zakončující Trochta a střelou z voleje poprvé prověřil domácí obranu. O dvě minuty později na druhé straně musel likvidovat zakončení domácích hráčů zasahující Gráf. V 9 minutě vyzkoušel pozornost domácího brankáře střelou bezmála z poloviny hřiště zakončující J. Pluhař. V 17 minutě přišla hrubka domácích zadáků, kteří si za svá záda pustili nabíhajícího J. Pluhaře a ten střelou k tyči potvrdil roli útočníka. Domácí hráči tak zřejmě pochopili, že se ziskem tří bodů to asi nebude zas tak jednoduché, jak se mohli možná naivně domnívat. Uzemní převaha byla i nadále jasně na straně našeho soupeře, ale naše obrana neměla s nikterak šikovnými útočníky příliš starostí. Ve 20 minutě vytěsnil Gráf další střelecký pokus domácích hráčů na roh. Ve 29 minutě zkoušel zakončující Roček překvapit domácího brankáře ze standardní situace, ten se však nachytat nenechal. Ve 33 minutě si naběhl na centr domácí Koubek a hlavou srovnal skóre zápasu. Ve 39 minutě se nepřesná rána jednoho z domácích hráčů překvapivě snesla na břevno naší branky. Dvě minuty před koncem první půle si pak domácí hráč doslova prokráčel středem hřiště, kde v tu chvíli jaksi chyběla záložní řada našeho celku a povedenou ránou z poza vápna orazítkoval pravou tyč naší branky. Úvodní pětačtyřicetiminutovka tedy byla za námi a o vítězi se teprve mělo rozhodnout.

Druhá půle pak plynule navázala na tu první. Hosté bránili a domácí se marně snažili vstřelit vedoucí branku. V 50 minutě si připsal další zákrok hostující Gráf. O dvě minuty později se zřejmě nemohl dívat na neschopnost domácích útočníků hostující Vatlach a svoji hrubkou vybídl ke skórování Sodomu, který zcela osamocen na malém vápně už ani nemohl dělat nic jiného než poslat míč podruhé do naší branky. Domácí zřejmě uspokojeni svým vedením a vědomím toho, že naši hráči už prostě nemají síly polevili ve svém snažení a oko diváka od té chvíle už pouze trpělo tím, co mu oba celky nabízí. V 73 minutě zatáhl míč středem hřiště hostující Král, který v kontextu svých spoluhráčů svoji rychlostí a vytrvalostí neustále působil, jako zjevení z jiné planety. Jeho spolupráce s J. Pluhařem však ke kýženému úspěchu nevedla. O dvě minuty později měli domácí fotbalisté další příležitost ke vstřelení gólu, ale zasahující Gráf svým neuvěřitelným zákrokem udržel naše mužstvo stále v rozdílu jediné branky. V 79 minutě však domácí Koubek prošel středem hřiště doslova jako nůž máslem a vstřelil uklidňující branku z pohledu Velkého Oseka. V 82 minutě předvedl další ze série neuvěřitelných zákroků hostující Gráf. V samotném závěru utkání mohli naši fotbalisté korigovat nepříznivé skóre utkání, to když ránu J. Pluhaře z volného přímého kopu neudržel zasahující Dušperk, ale následná dorážka skončila pouze na tyči domácí branky. Přestože Velký Osek nepotvrdil roli jasného favorita, dovedl utkání zaslouženě k zisku tří bodů, které jak se zdá mu stejně v boji o první příčku nebudou nic platné. Třebovle zřejmě notně stojí o postup do vyšší soutěže a pro úspěch jsou schopny udělat prakticky vše, o čemž se mohl přesvědčit asi každý, kdo si udělal zbytečný výlet do této vesnice, která se zřejmě po vzoru jiných rozhodla dobít první ligu. Přejme tedy nekorunovanému vítězi okresního přeboru, ať mu i nadále vydrží finanční zdroje, které vzhledem k nepříliš oslnivému hernímu projevu bude k záchraně jistě potřebovat a domácím divákům žaludek na divadlo, které jim další z mnoha pruhovaných pánů za nějaký ten zlaťák mile rád sehraje.

Hodnocení trenéra: Kluci odehráli zápas tak, na co v dnešní době mají. Dobře bránili a dokonce dali i první gól, ale na lepší Osek prostě neměli. Nic jim za jejich výkon nemohu vytknout.

Sestava domácí: Dušperk - Vorlíček (46. Velechovský), Červený, Černý, Špaček - Mašek, Sixta, Sodoma, Jaroš (84. Durdil) - Koubek, Bayer (70. Adamec)

Sestava hosté: Gráf - Vatlach, Roček, Hamza, Hovorkažlutá karta- Mašek (57. Mikeš), Miška, Trochta, Pecka - Král, J. Pluhař

Branky: 33 min. Martin Koubek, 52 min. Jiří Sodoma, 79 min. Martin Koubek - 17 min. Jiří Pluhař

Hráč zápasu: Josef Král

Rozhodčí: František Neumann

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002