24.04.2010 20:39

Výkon rezervy přivedl fanoušky do varu

SK Nebovidy B - Sokol Plaňany B 4:2 (0:1)

Naše béčko přivítalo v rámci 18. kola 4. třídy B rezervu Plaňan. V posledním vzájemném utkání obou celků byl úspěšnější náš soupeř, který uštědřil našemu celku nejvyšší porážku v této sezóně. Zápas začal náporem domácího celku, ale v 8 minutě potrestal soupeř z ojedinělé akce nedůraz před naší brankou a otevřel tak skóre zápasu. Naši fotbalisté byli i nadále aktivní, ale žádnou z mnoha šancí se jim nepodařilo využít. Ve 22 minutě mohli hosté zvýšit svůj náskok, ale unikající hráč soupeře poslal míč pouze do tyče. Největší šanci na vyrovnání měl těsně před koncem první půle Scheder, ale ve vyložené šanci mířil vysoko nad. Do kabin tak odcházeli spokojenější fotbalisté hostujícího celku.

Druhý poločas začal opět tlakem domácího celku, který se postupem času stupňoval. V 54 minutě zatáhl míč do vápna střídající Dvořák a střelou k tyči srovnal skóre zápasu. O chvíli později však nařídil hlavní arbitr pokutový kop v neprospěch našeho celku a hosté šli po druhé v zápase do vedení. To bylo však z jejich strany vše a otěže zápasu definitivně převzal náš celek. Drtivý tlak však dlouho ke gólu nevedl, zato tyče hostující branky zněly prakticky nepřetržitě. V 65 minutě utekl po levé straně Kos a v ideální pozici ještě přiťukl míč k lépe postavenému Hejdukovi, který opět srovnal pomyslnou misku vah. Tento gól rozproudil domácí fanoušky a to nebylo zdaleka vše. V 73 minutě se po závaru před brankou hostí odrazil míč opět k nabíhajícímu Hejdukovi a ten nekompromisní střelou do víka otočil stav zápasu. O chvíli později utekl hostující obraně Pecka a jeho lob směřující do branky ještě doklepl Král, pro jeho postavení mimo hru však nebyla branka uznána. V 81 minutě našel Dvořák pěknou přihrávkou nabíhajícího Pecku a ten se ani na podruhé nemýlil, tentokrát bylo vše v pořádku a šance hostujícího celku na zisk bodu byly prakticky nulové. Domácí fanoušci byli ve varu a když těsně před koncem zápasu odpískal rozhodčí pokutový kop, skandování "Koza, Koza ..." jasně napovídalo kdo by se měl postavit k jeho exekuci. Míč si však k překvapení všech postavila na značku pokutového kopu další ikona našeho celku, tvrdá střela z kopačky J. Pluhaře zvaného Houby však pouze na dvakrát zazvonila na břevno hostující svatyně a to bylo definitivně vše. Domácí fotbalisté tak vybojovali na domácí půdě všechny tři body a svým výkonem značně potěšili všechny přihlížející fanoušky. 

Sestava: Soukup - Vatlach, Honc (45. Mikeš), Gráf, Hejduk - Pecka, Kotlář, Kořínek, Kos (76. J. Pluhař) - Scheder (45. Dvořákžlutá karta), Král

Branky:  54 min. Josef Dvořák, 65 min. Petr Hejduk, 73 min. Petr Hejduk, 81 min. Jiří Pecka

Hráč zápasu: Petr Hejduk

Rozhodčí: Vladimír Březina

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002