26.10.2010 15:11

Vyrovnané utkání rozhodla vyšší produktivita našeho soupeře

SK Nebovidy - Sokol Týnec nad Labem 1:2 (0:0)

Týnec nad LabemDesáté kolo okresního přeboru bylo pro náš celek kolem nesmírně důležitým. Podle dosavadního vývoje tabulky šlo tento duel bez nadsázky označit jako souboj poslední šance. Naši fotbalisté sice podali jeden z nejlepších výkonů podzimu, přesto to na body nakonec nestačilo a opět se tak potvrdilo, že boj o udržení v soutěži zjevně není v silách současného kádru. Soupeřem našeho celku byl další aspirant na sestup, aktuálně dvanáctý celek tabulky. Hrálo se tak prakticky o šest bodů. Hostující Týnec potvrdil svoje umístění a ukázalo se, jak velký je rozdíl mezi čelem a koncem okresní tabulky. V úvodní pětačtyřicetiminutovce byla k vidění opatrná hra z obou stran s minimem šancí a snahou neudělat jako první chybu. Ve 4 minutě zahrávali domácí volný přímý kop a zakončující J. Pluhař umístěnou střelou notně protáhl hostujícího brankáře. Další šance byla k vidění až v 17 minutě. Roček z poloviny hřiště našel milimetrovým pasem nabíhajícího J. Pluhaře a ten ve slibné šanci jen těsně minul levou tyč hostující branky. O dvě minuty později našel stejného hráče další pěknou přihrávkou Novotný, ale J. Pluhař měl tentokrát svoji pozici obtížnou a zakončení bylo velmi nepřesné. Hosté o sobě dali poprvé vědět ve 22 minutě, ale rána z poměrně velké dálky skončila vysoko nad naší brankou. Ve 26 minutě se dostal do dalšího zakončení opět dobře hrající J. Pluhař, ale jeho střela přesně do prostřed branky nemohla hostujícího Adamce zaskočit. Dvě minuty před koncem první půle ještě přišel další nepřesný pokus hostujícího celku a to bylo z první půle vše. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Úvod druhé půle se nesl ve stejném duchu jako konec té první. V 55 minutě však přišel centr z levé strany a po hrubé chybě naší obrany zakončoval osamocený Kovanda hlavou do zcela odkryté branky a poslal tak hostující celek do vedení. První střela našeho soupeře na branku znamenala úvodní gól zápasu a opět se tak ukázalo, jak důležitá je produktivita v koncovce. Hosté se po vstřelené brance zatáhli hluboko do defenzívy a spoléhali pouze na rychlé brejky svých útočníku. Tato taktika jim však příliš nevyšla. Domácí si začali vytvářet čím dál víc šancí a za pouhých deset minut bylo opět vyrovnáno. Po centru z volného přímého kopu doslova dotlačil míč do branky domácí Scheder a opět tak srovnal pomyslné misky vah. O chvíli později přišel další zkrat domácího kapitána, který hlavou knockoutoval svého soupeře. Díky tomu, že hlavní arbitr byl asi jediný, který tuto situaci neviděl, dohrávali oba celky v plném počtu hráčů. Hlavní sudí opět potvrdil nízkou kvalitu okresních arbitrů. Dva neodpískané pokutové kopy a dvě neudělené červené karty samotnému zápasu příliš nepomohli. Kdyby během zápasu občas nezazněl pronikavý zvuk jeho věrné pomocnice, sotva by si kdo povšiml pantáty v oranžovém dresu pletoucího se pod nohy ostatním aktérům zápasu. Domácí byli i nadále aktivnějším celkem. O dvě minuty později střílel domácí Skořepa jen těsně vedle hostující branky. V 72 minutě však hosté potrestali přehnanou aktivitu našeho celku a po další laciné chybě v naší obraně proměnil hostující Grůber samostatný únik ve druhou branku našeho soupeře. V 77 minutě po rohovém kopu zakončoval hostující útočník hlavou jen těsně vedle pravé tyče domácí branky. Domácí fotbalisté postupně zvyšovali svůj tlak a hrálo se prakticky na jednu branku. V 83 minutě pozoroval strnulý Adamec jak střela střídajícího Dvořáka orazítkovala pravou tyč jeho branky. Dvě minuty před koncem zápasu se stejný hráč elegantně zbavil svého protivníka, ale jeho centr z levé strany nedokázal v obtížné pozici dopravit do zcela odkryté branky zakončující A. Přibyl. Domácí celek tak opět doplatil na slabou koncovku. Zápas, kterému by spíše slušela remíza tak skončil vítězstvím našeho soupeře, který si připsal důležité tři body v boji o sestup a šance našeho celku na udržení jsou tak po tomto zápase už jen teoretické. Znovu se tak potvrdilo, že našemu celku výrazně chybí další kvalitní hráč v útočné fázi, který by doplnil na hrotu prakticky osamoceného J. Pluhaře. Neboť se opět ukázalo, že v této soutěži rozhoduje každá branka a naše bilance osmi vstřelených gólů v deseti odehraných zápasech mluví sama za sebe.

Hodnocení trenéra: Zápas jsme opět nezvládli. Hráli jsme na tři útočníky, ale mnoho šancí jsme si nevytvořili. Naše situace není dobrá, ale o záchranu se všichni ještě popereme.

Sestava domácí: Vácha - Skořepa, Roček, M. Přibylžlutá karta, Scheder - A. Přibylžlutá karta,Novotný, Vorlíček - J. Pluhař, M. Pluhař (64. Miška), Hamza (57. Dvořák)

Sestava hosté: Adamec - Mulenko, Sýkora, Mlika, Bulánek (75. M. Váša) - J. Váša, Tatíčekžlutá karta, Kovanda, Grůber - Zámišžlutá karta, Kučera (85. Žiga)

Branky: 64 min. Martin Scheder - 55 min. Dušan Kovanda, 72 min. Tomáš Grůber

Hráč zápasu: Radek Roček

Rozhodčí: Roman Pikner

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002