23.08.2010 18:19

Závěrečný nápor body nepřinesl

SK Nebovidy - Sokol Býchory 2:3 (0:1)

V úvodním kole okresního přeboru přivítali naši fotbalisté na domácí půdě Býchory. Trenér našeho celku měl po dlouhé době k dispozici početný kádr, i přesto, že několik hráčů základní sestavy chybělo. Navzdory tomu musel na poslední chvíli improvizovat na postu brankáře, což se mu však povedlo na výbornou. Do branky se postavil M. Pluhař a svým výkonem výrazně pomohl našemu celku. Úvodní poločas se nesl ve znamení opatrné hry z obou stran s důrazem na propracovanou defenzívu. Jako první zahrozili již ve 2 minutě hráči hostujícího celku, ale střela z volného přímého kopu mířila vysoko nad. V 17 minutě zakončoval hostující útočník po dalším přímém kopu hlavou nepřesně. O šest minut později ho napodobil v první šanci domácího celku hlavičkující Honc. Ve 26 minutě se poprvé vyznamenal domácí brankář, když zlikvidoval vyloženou šanci Býchor. Domácí hráči až příliš často museli zachraňovat průniky soupeře nedovolenými zákroky, z čehož pramenilo početné množství standardních situací hostujícího celku. Ve 28 minutě přišel smolný okamžik, to když domácí Scheder poslal po dalším volném přímém kopu hostí hlavou míč do vlastní branky. O dvě minuty později přišel další těžký zákrok našeho brankáře, který musel reflexivně vytěsnit pumelici vyslanou z blízkosti velkého vápna. Ve 36 minutě po další standardní situaci hostí, zachránila naše mužstvo levá tyč. Těsně před koncem první půle nejprve M. Pluhař vytáhl střelu Býchor směřující k levé tyči a dorážející hráč následně přestřelil odkrytou branku domácího celku. První poločas tak skončil těsným vedením našeho soupeře.

Druhý poločas začal šancí našeho celku, ale hlavičkující J. Pluhař nemířil přesně. V 50 minutě přišla asi největší hrubka naší obrany, to když zcela nepokrytý Jirkovský zvýšil hlavou po rohovém kopu náskok našeho soupeře. O chvíli později neuznal hlavní arbitr zcela regulérní branku našeho celku a v 59 minutě naopak udeřili opět hráči našeho soupeře. Další rohový kop a závar před naší brankou znamenal třetí gól v domácí síti. Naši fotbalisté to však nezabalili a i nadále hráli s Býchory rovnocennou partii. V 69 minutě přišel naopak závar před brankou hostí a J. Pluhař dorážkou do odkryté branky snížil náskok hostujícího celku. Hlavní rozhodčí nejprve branku opět neuznal, aby v zápětí svoje rozhodnutí stáhl a ukázal do středového kruhu. V 74 minutě mohl pojistit náskok Býchor zcela osamocený hráč, ale v ideální pozici přestřelil branku. O minutu později zlikvidoval další tutovku hostí skvěle chytající M. Pluhař. Stejný hráč si připsal další zázračný zákrok v 77 minutě, to když vytěsnil dorážku volného útočníka po brejku hostí. V 82 minutě si na našem brankáři vylámal zuby další hráč Býchor. Pět minut před koncem zápasu prodloužil hlavičkující Skořepa volný přímý kop domácího celku a tato střela k překvapení hostujícího brankáře skončila za jeho zády. Rázem se z jasného zápasu stalo drama až do samotného konce. V 88 minutě hlavičkoval M. Přibyl jen těsně vedle levé tyče hostující branky, ale závěrečný nápor našeho celku již další branku nepřinesl. Býchory tak odvážejí všechny tři body a je třeba přiznat, že vzhledem k předvedené hře je jejich vítězství zasloužené. Naši fotbalisté však ukázali, že i v okresním přeboru mohou hrát se svými soupeři rovnocennou partii, což však ještě budou muset potvrdit i v následujících zápasech.

Hodnocení trenéra: Předem bych chtěl říci, že Býchory vyhrály zaslouženě. My jsme špatně vstoupili do utkání a završili první poločas vlastním gólem. Druhý poločas byl z naší strany lepší, ale už se nepodařilo vyrovnat. Špatné je, že všechny branky jsme dostali po standartkách. Kluky musím pochválit za bojovnost až do konce zápasu.

Sestava domácí: M. Pluhař - Miška, M. Přibylžlutá karta, Honc, Scheder (76. Mikeš) - Pecka (67. Piontek), Skořepa, A. Přibyl, J. Kovalczukžlutá karta- J. Pluhařžlutá karta, Odl (59. Ryšánek)

Sestava hosté: Jansa - P. Kedršt, Radla, Jirkovský, Chvalovský - Vyhnánek (83. Koubek), M. Kedršt, M. Chlumský, Martínek - Říha, P. Chlumský

Branky: 69 min. Jiří Pluhař, 85 min. Petr Skořepa - 28 min. Martin Scheder vlastní, 50 min. Zdeněk Jirkovský, 59 min. Jan Radla

Hráč zápasu: Michal Pluhař

Rozhodčí: Zdeněk Grund

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002