05.07.2011 14:12

Zhodnocení jarní části okresního přeboru

SK Nebovidy - Jestřabí Lhota

Po mizerném podzimu přišla další rána v podobě naprosté devastace základní kostry kádru. V zimní přestávce nejprve odešli dva hráči základní jedenáctky do konkurenčního celku a následně skončilo i duo hostujících hráčů. K tomu je třeba přičíst i zoufalou docházku kmenových hráčů a nekončící rošádu na postu brankáře. Počínání našeho celku na poli přestupů či hostování lze až na jedinou výjimku označit za naprosté fiasko. To vše potom odsoudilo naše mužstvo do pozice jasného outsidera a jarní část okresního přeboru byla z našeho pohledu spíše nutností, než bojem o dávno ztracenou záchranu.

Paradoxně jarní část soutěže i přes zmíněné komplikace byla pro naše mužstvo úspěšnější než ta podzimní. Hned v prvním kole dokázali naši hráči zaskočit jasného favorita a domácí Býchory se na hubené vítězství až příliš nadřely. Nebovidy i nadále dokázaly držet krok s daleko fotbalovějšími celky a navíc porážet ty méně fotbalové. Po vítězství nad Rostoklaty přehráli naši svěřenci i Bečváry a v domácím duelu s Břežany II dokonce smazali třígólové manko. Ovšem stejně jako v podzimní části se našemu celku nepodařilo vyhnout naprostým zkratům v podobě drtivé porážky. Závěrečný kolaps v podobě sedmnácti inkasovaných branek ve dvou utkáních opět doslova degradoval všechny předchozí úspěchy.

Toužebně očekávaný hvizd po posledním domácím zápase byl bezesporu vysvobozením všech zúčastněných, kteří si museli tuto neúspěšnou misi prožít až do jejího konce. Vystoupení našeho celku v okresním přeboru nelze hodnotit jinak než jako naprostý propadák. Bilancí jedenácti obdržených červených karet v šestadvaceti odehraných utkáních, třiadevadesáti obdrženými brankami a třiatřiceti hráči v sestavě se nemůže chlubit žádný jiný celek. Doufejme, že tato sezóna bude alespoň vhodným ponaučením pro časy budoucí.

Vítězem okresního přeboru se staly Třebovle, které potvrdily první místo po podzimní části a na jaře jako jediný celek navíc nepoznaly hořkost porážky. Skokanem jara se pak stala Jestřabí Lhota, která se po skvělých výkonech dokázala vyhoupnout z desátého místa po podzimní části až na konečnou druhou příčku okresní tabulky. Největší zápletkou byl pak boj o udržení, který se definitivně rozhodl až v posledním možném kole. Sestup posledních tří celků podzimu asi nikoho příliš nepřekvapil, ale pád sedmého celku podzimní části a navíc loňského účastníka 1. B třídy lze považovat asi za největší překvapení celé letošní soutěže.

Statistika jarní části sezóny 2010/2011
Hráči
Hráč jara Josef Král
Nejlepší střelec Jiří Pluhař
Nejvíce odehraných minut Jiří Hovorka, Jiří Pluhař
Nejtrestanější hráč Michal Pluhař
Zápasy
Nejvyšší výhra Rostoklaty - Nebovidy 0:1
  Nebovidy - Bečváry 2:1
Nejvyšší prohra Pečky - Nebovidy 10:1
Zápas jara Nebovidy - Břežany II 3:3

 

Autor: pš, lch

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002