25.10.2011 16:16

Bod, málo nebo moc?

Sokol Starý Kolín - SK Nebovidy 2:2 (1:1)

Starý KolínNa pátý pokus se konečně podařilo našemu celku bodovat na půdě svého soupeře, což by před samotným utkáním čekal zřejmě málokterý z přihlížejících diváků. Nebovidy totiž přicestovaly do Starého Kolína pouze s deseti hráči a další debakl se tak přímo nabízel. Ovšem Starý Kolín již dávno není celkem, kterým býval, a při detailním pohledu na jeho sestavu bylo zřejmé, že i domácí lepí, co se dá. Úvodní zápletka byla tedy na světě ještě před samotným výkopem. Kde vzít dalšího hráče a nekrást, nic záviděníhodného pro naše funkcionáře. Zápas tedy začal přesilovkou našeho soupeře, ovšem podle výkonu na hřišti to dlouho vypadalo, jakoby spíš domácí hráli v početní nevýhodě. Již ve 4 minutě našel Roček ve vápně Vránu, který se snadno uvolnil, ale branku soupeře přestřelil. V 8 minutě poslal další centr do vápna Roček a neposedný míč doklepl z blízka do sítě hostující Skořepa. O dvě minuty později si na roh Bláhy naskočil Vrána a hlavou branku opět netrefil. Domácí hráči byli doslova neškodní a ve 14 minutě už mohli prohrávat o dvě branky. Na pravé straně se totiž uvolnil Vrána a jeho centr do vápna jen těsně před prázdnou brankou minul hostující Dvořák. První šance Starého Kolína přišla až v 18 minutě, kdy po centru za naší obranu mířil zakončující hráč mimo tři tyče hostující branky. Velkou šanci na vyrovnání měli domácí hráči o deset minut později, ale další hlavičkový pokus jen těsně minul pravou šibenici naší branky. Dvě minuty na to však přišla chyba našeho celku těsně na hranici pokutového území a střela k tyči znamenala srovnání skóre. O chvíli později však přeci jen dorazil jedenáctý článek naší sestavy a blýskalo se na lepší časy. Ovšem v samotném závěru první půle již podruhé v krátkém sledu neudržel své emoce hostující Gráf a po jeho výroku na stranu pomezního musel předčasně opustit hřiště a poslal tak své spoluhráče znovu do deseti. Úvodní půle tak skončila smírně a bylo jen otázkou, zda hostujícím hráčům vydrží síly i do zbytku zápasu.

Síly však našim svěřencům ve druhé půli postupně docházeli a soupeř se tak častěji dostával do zakončení. Tomu přispěl i výkon hlavního arbitra, který působil na hřišti doslova zoufalým dojmem a občasný hvizd nesouvisející s aktuálním děním na trávníku jako by ho vždy alespoň na chvíli probudil z hlubokého spánku. Stejným způsobem mu pak sekundovali i jeho čárový kolegové, kteří jsou na této úrovni zcela zbyteční a pouze vyvolávají emoce na straně obou táborů. Domácí fotbalisté zužitkovali jakous takous převahu v 59 minutě utkání, kdy po dalším nedůrazu v blízkosti pokutového území vstřelil jeden z domácích hráčů vedoucí branku svého celku. Tento okamžik zřejmě nakopl domácí celek a naší obraně a zejména pak brankáři bylo pořádně horko. Již minutu na to musel odhlavičkovat míč směřující do naší branky zasahující Stehlík. V 62 minutě předvedl Vácha bravurní zákrok a zlikvidoval další tutovou šanci Sterého Kolína. Stejně zázračný byl pak i jeho zákrok z 68 minuty, kdy likvidoval hlavičku zcela osamoceného hráče domácího celku. V 78 minutě však přišla studená sprcha pro všechny domácí příznivce. Dvořák poslal centr do šestnáctky a nepokrytý Skořepa hlavou trkl míč do opuštěné branky a bylo opět srovnáno. Starý Kolín mohl těsně před koncem zápasu strhnout vedení opět na svoji stranu, ale obrovskou šanci nevyužil a výsledkem toho byla pouze nastřelená tyč hostující branky. V samotném závěru se opět o slovo přihlásil arbitr tohoto utkání, který zcela nepochopitelně vyloučil po běžném zákroku ve středu hřiště hostujícího Krále, který zřejmě nebude mít na tento duel příjemné vzpomínky. Starý Kolín si za předvedenou hru víc jak bod nezasloužil, stejně tak jako hostující celek za svůj přístup k tomuto klání. Zápas tak skončil spravedlivou dělbou bodů a Nebovidy tak konečně dokázaly bodovat i na půdě svého soupeře.

Hodnocení trenéra: Hodnotit toto utkání prakticky nemá cenu. To co se dělo na hřišti, nemá s fotbalem nic společného. Získali jsme bod za naši velkou bojovnost.

Sestava: Vácha - Stehlík, Ročekžlutá karta, Gráfčervená karta, Schederžlutá karta- Bláha, Skořepa, Králčervená karta, Dvořák - Vrána, Kubrychtžlutá karta

Branky: 8 min. Petr Skořepa, 78 min. Petr Skořepa

Hráč zápasu: Milan Vácha

Rozhodčí: Miroslav Paleček

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002