28.03.2011 19:20

Býchory potvrdily roli favorita

Sokol Býchory - SK Nebovidy 1:0 (1:0)

BýchoryV úvodním utkání jarní části okresního přeboru narazilo naše mužstvo na třetí celek po podzimní části a dopředu bylo jasné, kdo bude v tomto utkání favoritem. Samotné utkání pak připomínalo nedávný souboj naší reprezentace ve Španělsku. Ne že by domácí fotbalisté snad napodobili výkon posledních mistrů světa, ale nepustili náš celek prakticky k míči a jen díky skvěle chytajícímu Váchovi se museli o své vítězství obávat až do samotného konce. V 11 minutě přišla první gólová příležitost domácího celku, po rohovém kopu musel na brankové čáře zastoupit našeho brankáře zasahující M. Pluhař a zachránil tak naše mužstvo od úvodní branky. V 16 minutě zahrávali naši fotbalisté volný přímí kop, za obranu domácích si zaběhl Scheder, ale na míč nakonec nedosáhl. Ve 21 minutě přišel další rohový kop domácích a po chybě naší obrany se dostal k míči domácí Zach a střelou k tyči poslal Býchory do vedení. O dvě minuty později přišla chyba i v rozehrávce domácích obránců, k míči se dostal Stehlík, ale jeho zakončení nemohlo domácího gólmana zaskočit. Ve 28 minutě zahrávali Býchory volný přímý kop a Vácha musel poprvé předvést těžký zákrok. O minutu později se na něj řítil zcela osamocený hráč domácího celku, ale Vácha ho fantasticky vychytal. Z následného rohu přišla další gólová příležitost Býchor, ale Vácha opět senzačním zákrokem pokazil radost domácím příznivcům. V zápětí však přišla další standardní situace v podání domácích a zcela osamocený hráč hlavičkoval jen těsně vedle levé tyče naší branky. Ve 31 minutě se po dlouhé době dostali k míči i naši hráči a zakončující Stehlík mířil jen těsně nad domácí branku. Ve 33 minutě přišel další smolný okamžik, když vinnou zranění musel předčasně opustit hřiště Novotný a výrazně oslabil již tak zdecimovaný kádr. Ve 41 minutě přišla další šance domácích, nejprve se na pravé straně uvolnil domácí hráč a jeho centr poslal jeho spolubojovník jen těsně vedle naší branky. Asi největší šance na vyrovnání přišla v samotném závěru první půle. Volný přímý kop bezmála z poloviny hřiště trestuhodně podběhl domácí brankář a posléze mohl děkovat tomu, že míč nesměřoval přímo do jeho branky. Ovšem tato situace jasně deklarovala, že naši fotbalisté bez pomoci domácích snad ani branku vstřelit nemohou.

Druhá půle žádnou změnu nepřinesla, domácí i nadále tlačili a Vácha měl plné ruce práce. Ve 47 minutě skončila střela zpoza vápna jen těsně nad naší brankou. V 51 minutě přišla další velká příležitost domácích, nepřímý volný kop uvnitř našeho pokutového území sice domácí sehráli dobře, ale Vácha opět reflexivním zákrokem jejich šanci zlikvidoval. Na další šanci si museli domácí příznivci počkat až do 71 minuty, ale volný přímý kop Býchor Vácha opět jistým zákrokem zlikvidoval. O čtyři minuty později skončila další střela po standardní situaci jen těsně nad naší brankou. V 81 minutě zakončoval domácí útočník po rohovém kopu hlavou jen těsně vedle. Dvě minuty před koncem zápasu přišla další chyba v naší rozehrávce, ale zakončujícího hráče opět vychytal bezchybný brankář v naší svatyni. V samotném závěru zápasu zlikvidoval Vácha další tutovku našeho soupeře, to když střídající hráč domácích nedokázal prostřelit našeho brankáře ani z malého vápna a Býchory tak nakonec musely být rády alespoň za jeden gól, který jim však přinesl zaslouženou výhru a důležité tři body v boji o čelní příčky v soutěži. Samotné utkání pak ukázalo, kde je největší slabina našeho celku. Domácí fotbalisté nikterak nevyčnívali co se týče fotbalového umění, ale jednoznačně přehráli naše mužstvo v rychlosti. Pokud bychom si dali tu práci a spočítali průměrný věk našeho mužstva, potom by se snad ani nebylo čemu divit. O to nepochopitelnější je přístup našeho vedení, které pustí perspektivní hráče bez adekvátní náhrady. Bez rychlosti a následného důrazu se body v okresním přeboru dělat nedají a v našem kádru bohužel nezůstalo mnoho hráčů, kteří by něčeho podobného byli schopni. I přesto však nemá cenu zoufat a je třeba se k této situaci postavit čelem a dohrát zbytek jarní části se vztyčenou hlavou.

Hodnocení trenéra: Zápas jsme odehráli způsobem, na který momentálně máme. Hráči bojovali, ale fotbalová kvalita nám zatím chybí. Doufám, že až budeme kompletní, hra se zlepší.

Sestava domácí: Jansa - Kedršt, Klimeš, Jirkovský, Chvalovský - Vyhnánek (62. Martínek), P. Chlumský, Adamec, Hůrka - Žižka (75. Koubek), Zach (84. Sýkora)

Sestava hosté: Vácha - Hovorka, M. Pluhař, Mašekžlutá karta(81. Ryšánek), Scheder - Vorlíček, Novotnýžlutá karta(33. Trochta), Mikeš (69. Valterstein), Pecka - J. Pluhař, Stehlíkžlutá karta

Branky: 21 min. Zach

Hráč zápasu: Milan Vácha

Rozhodčí: Zdeněk Grund

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002