28.09.2009 11:43

Dokonalý obrat přinesl již šestou výhru v řadě

SK Nebovidy - Sokol Veletov 3:2 (1:2)

Domácí fotbalisté se museli v zápase proti Veletovu obejít bez svého nejlepšího střelce, kterého vyřadilo zranění z minulého utkání a bude nám chybět i v několika dalších zápasech. Do sestavy se naopak vrátil Stehlík, který z důvodu zdravotních potíži vynechal předchozí dvě utkání. Domácí trenér Hamza nemohl využít ani služeb Schedera, kterému sice vypršel disciplinární trest, ale do hry ho nepustilo zranění. Domácí sestava tak doznala hned několika změn a někteří hráči museli zaskočit na postech, na kterých obvykle nenastupují. Začátek zápasu byl spíše opatrný. První šance přišla až ve 12 minutě, ale střela domácího Mišky postrádala přesnost. O dvě minuty později zatáhl Miška míč po straně a ve vápně našel osamoceného J. Kovalczuka, jeho střelu však zázračně zlikvidoval hostující brankář Klečka. Ve 23 minutě se do šance dostal opět domácí J. Kovalczuk, ale tentokrát nemusel hostující Klečka vůbec zasahovat. Hosté poprvé vyzkoušeli pozornost našeho gólmana ve 26 minutě, ale Vácha z dalekonosným pokusem jednoho z hostujících hráčů neměl sebemenší problém. O minutu později se do balónu opřel domácí Miška, ale ani na podruhé branku netrefil. Ve 28 minutě přišla hrubá chyba našich hráčů, kteří si nepohlídali autové vhazování poblíž našeho pokutového území a zcela osamocený hráč neměl problém z blízka překonat bezmocného Váchu. Další zákrok si připsal domácí brankář ve 31 minutě, když musel likvidovat další dalekonosný pokus hostujícího celku. Ve 33 minutě přišla další zbytečná chyba na naší straně a hosté nás opět potrestali. Všemu předcházelo sportovní odevzdání míče ze strany Veletova, ovšem domácí fotbalisté až příliš kombinovali poblíž naší branky a dobře napadající hosté nejprve vybojovali míč a poté trochu se štěstím skórovali. Dvoubrankové manko proti silnému soupeři nevěštilo nic dobrého, ovšem naši fotbalisté ukázali, že v současné formě je jen tak něco nezlomí. Důležitá kontaktní branka přišla ještě před koncem prvního poločasu! Po rohu domácího Ročka a zmatku před hostující brankou doslova dotlačil míč do sítě domácí Odl. V samotném závěru první půle se ještě pěkně uvolnil domácí M. Pluhař, ale jeho tvrdá střela si cestu mezi tři tyče nenašla.

Do druhé půle vlétli naši fotbalisté ve velkém stylu s cílem co nejrychleji srovnat skóre zápasu. Akce ze 46 minuty spíše připomínala zápas anglické Premier League, než tuhý boj mezi amatéry ve 3. třídě. Skořepa se nejprve nádherně uvolnil a poté vyslal do šance domácího Mišku, ten zachoval chladnou hlavu a na druhé tyči našel zcela volného J. Kovalczuka, který už jen zakončil dokonalou souhru našich fotbalistů. Hosté se i nadále bránili a trest na sebe nenechal dlouho čekat. V 52 minutě napřáhl potřetí v zápase z dálky Miška a jeho střela značně zalomcovala s konstrukcí hostující branky, míč sice v síti neskončil, ale dobíhající J. Kovalczuk už neměl nejmenší problém poslat hlavou domácí celek poprvé do vedení. V další šanci se ocitl domácí Odl, ale v 56 minutě nedokázal lépe zakončit přihrávku Mišky. Hosté postupně otevřeli obranu a vrhli všechny své síly do útoku s cílem pokusit se uhrát alespoň bod. Domácí příznivci tak sledovali dramatický boj až do posledních minut utkání a definitivní uklidnění přinesl až závěrečný hvizd rozhodčího Krupičky. Hostující celek i přes slibné vedení nedokázal získat ani bod a poprvé v této sezóně prohrál. Domácí fotbalisté naopak dokázali otočit nepříznivý vývoj utkání a po remíze Starého Kolína si upevnili vedení v soutěži.

Sestava: Vácha - Ročekžlutá karta(79. Hamza), M. Pluhař, M. Přibyl, Stehlík - Skořepažlutá karta, Miška (67. Dvořák), J. Kovalczuk, V. Kovalczuk - Odl, A. Přibyl

Branky:  44 min. Stanislav Odl, 46 min. Jan Kovalczuk, 52 min. Jan Kovalczuk

Hráč zápasu: Roman Miška

Rozhodčí: Jaroslav Krupička

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002