12.04.2010 19:24

Kouzlo domácího prostředí opět zafungovalo

SK Nebovidy - FK Vrbová Lhota 98 4:2 (0:1)

Poprvé v jarní části soutěže nastoupili naši fotbalisté na domácí půdě. V rámci 16. kola 3. třídy A přivítali doma Vrbovou Lhotu a po nepříliš podařeném začátku jara bylo co napravovat. Sestava domácího celku ovšem i tentokrát doznala několika vynucených změn a trenér tak musel opět notně improvizovat. Během dosavadního průběhu soutěže se v naší sestavě vystřídalo již 23 hráčů, což jasně vypovídá o tom, že dosáhnout optimální souhry mužstva je v těchto podmínkách prakticky nemožné. Na druhou stranu je třeba říci, že náhradníci se své role zhostili na výbornou a jejich výkon je třeba ocenit. Další změna přišla na postu kapitána, kde po dlouhé době předal M.Přibyl kapitánskou pásku M.Pluhařovi. Domácí fotbalisté začali aktivně a již v 1 minutě ohrozil branku soupeře zakončující J.Pluhař. O minutu později poslal A.Přibyl centr před branku hostí a J.Pluhař tentokrát zakončoval hlavou nepřesně. Ve 3 minutě odvracela hostující obrana střelu M.Pluhaře pouze na roh a z následné standardní situace prověřil brankáře Vrbové Lhoty hlavou Skořepa. V 7 minutě vyzkoušel pozornost hostujícího gólmana střelou z dálky J.Pluhař, ale dosavadní šance a tlak našeho mužstva příliš starostí soupeři nepřinesl. Vrbová Lhota pozorně bránila a spoléhala pouze na rychlá přečíslení a chyby naší obrany. Ve 14 minutě poslal hostující hráč dlouhý aut až do nitra našeho pokutového území a jen se štěstím neskončila tato akce úvodním gólem. Ve 21 minutě musel předvést první těžký zákrok Vácha, ale se střelou hostujícího útočníka si poradil. Ve 25 minutě napodobil vhazující Skořepa předchozí akci našeho soupeře, ale Pecka hlavičkoval pouze do náručí brankáře. O minutu později připravil Skořepa šanci pro zakončujícího Krále, ale ani s jeho střeleckým pokusem neměl hostující gólman příliš starostí. Ve 28 minutě vyrobila naše obrana obrovskou hrubku! Rozehrávající M.Přibyl ve snaze o kombinaci přišel na malém vápně o míč a dotírající útočník poslal Vrbovou Lhotu snadno do vedení. Tento moment pouze dokumentoval herní útlum posledních zápasů. Ve 36 minutě přišla asi největší šance našeho celku na vyrovnání, J.Pluhař našel na velkém vápně nabíhajícího Mišku, ale ten ve slibné pozici ani netrefil branku soupeře. První poločas tak skončil přesně podle představ našeho soupeře a zdálo se, že herní mizérie našeho celku bude pokračovat i v tomto utkání.

Druhý poločas však začal opět náporem našeho celku. Minutu po výkopu střílel z levé strany J.Pluhař. O chvíli později zakončoval po rohovém kopu M.Pluhař hlavou. Ve 48 minutě jen těsně minul levou šibenici hostující branky zakončující Dvořák. Vrbová Lhota se až příliš soustředila na ubránění hubeného vedení a to se jí také stalo osudné. Naši hráči přidali na rychlosti a důrazu před brankou soupeře a ten se tak dostával pod obrovský tlak. V 55 minutě napálil míč z volného přímého kopu J.Pluhař přímo na gólmana hostí, ten jeho střelu pouze vyrazil a Skořepa pohotově zametl odražený míč do sítě, srovnáno 1:1. To ovšem nebylo zdaleka vše, v 61 minutě si naskočil na rohový kop hlavičkující J.Pluhař a poslal naše mužstvo do vedení. Taktika Vrbové Lhoty se tímto okamžikem zcela zhroutila a na jejich hráčích bylo vidět, že jsou průběhem druhé půle značně otřeseni. V 64 minutě zatáhl míč M.Pluhař, z následné akce utekl hostující obraně A.Přibyl a přesnou střelou k tyči poslal Vrbovou Lhotu definitivně do kolen. Od této chvíle bylo na hřišti prakticky pouze jedno mužstvo. V 68 minutě nebezpečně střílel z volného přímého kopu Dvořák a následnou dorážku J.Pluhaře vyrazil hostující brankář. V 72 minutě utekl obraně našeho soupeře J.Pluhař, ale míč si v rozhodující okamžik příliš ukopl. V 78 minutě prodloužil hlavou J.Pluhař na nabíhajícího Dvořáka, ten nejprve poslal míč pouze do tyče, ale dobíhající Pecka už se nemýlil. V 79 minutě přišla po dlouhé době šance také na druhé straně, ale Vácha reflexivním zákrokem náš tým podržel. Tři minuty před koncem zápasu trefil z volného přímého kopu hostující hráč pouze tyč naší branky. Vrbová Lhota se však přeci jen dočkala snížení, když v nastaveném čase poslal nechytatelnou střelou o tyč míč do naší sítě jeden z hostujících hráčů. Ani tento moment však nemohl pokazit radost našeho celku, který díky zlepšenému výkonu ve druhé půli zaslouženě bere všechny tři body.

Sestava: Vácha - Stehlíkžlutá karta, M. Přibyl, M. Pluhař, A. Přibyl - Peckažlutá karta(82. Ryšánek), Miška, Skořepa, V. Přibyl (45. Dvořák) - J. Pluhař, Králžlutá karta

Branky:  55 min. Petr Skořepa, 61 min. Jiří Pluhař, 64 min. Adam Přibyl, 78 min. Jiří Pecka

Hráč zápasu: Petr Skořepa

Rozhodčí: Aleš Burda

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002