13.09.2010 18:16

Místo bodů další výprask

SK Nebovidy - Sokol Rostoklaty 0:7 (0:3)

V tomto kole přivítali naši fotbalisté dalšího nováčka okresního přeboru a o důležitosti samotného utkání nebylo dlouho před samotným výkopem nejmenších pochyb. Naši hráči však nejenže samotné utkání nezvládli a i nadále jako jediní zůstávají bez bodu, ale navíc si na své konto připsali další pořádný výprask. Narozdíl od minulého kola, kdy by nám na domácí Liblice nestačila snad ani početní výhoda několika hráčů, nedorazil tentokrát nikterak oslnivý soupeř. Prvních dvacet minut se hrála vyrovnaná partie s šancemi na obou stranách a nic nenasvědčovalo tomu, že bychom se v tomto utkání měli dočkat tak výrazného rozdílu ve skóre. Přesto se po rychlém brejku a šťastném zakončení do odkryté branky dočkali gólu jako první hráči hostujícího celku, to běžela 23 minuta utkání a stále bylo o co hrát. O tři minuty později vyzkoušeli pozornost hostujícího brankáře hlavou zakončující Scheder a po něm střelou z dálky zakončující Král. Ve 27 minutě neudržel nervy na uzdě M. Pluhař a po strkanici s hostujícím brankářem uviděl žlutou kartu. Po tomto vystoupení bylo bohužel dopředu jasné, že pokud trenér potrestaného hráče nestáhne ze hry bude jen otázkou času kdy půjdeme opět do deseti. To se potvrdilo již za pouhé dvě minuty a po dalším zbytečném a nic neřešícím faulu na půli našeho soupeře uviděl M. Pluhař po druhé žluté kartě i kartu červenou a dopředu tak odsoudil své spoluhráče k dalšímu nezdaru. Našim fotbalistům se však nedala upřít snaha se zápasem ještě něco udělat, ale po druhé brance a pokutovém kopu nařízeném v nastaveném čase první půle bylo dopředu jasné, že druhý poločas už bude opět pouze trápením deseti nešťastníků čekajících na závěrečný hvizd z píšťalky hlavního arbitra.

Tento předpoklad se bohužel naplnil. Domácí hráči se nezatáhli, ovšem jejich odvážná hra směrem dopředu byla odměněna pouze dalšími brankami v naší síti. Naši fotbalisté si tak po debaklu v předchozím utkání připsali další pořádný výprask a dopředu se tak odsoudili do role jasného outsidera okresního přeboru. Samotnému zápasu předcházela slavnostní chvíle, ve které se náš klub rozloučil se svými dlouholetými oporami. Nemůžu se však ubránit dojmu, že namísto loučení by bylo vhodné spíše přivítat adekvátních posily, které by dokázaly tyto hráče plnohodnotně nahradit. Hráčů, kteří mají v současném kádru na to hrát okresní přebor by totiž na prstech jedné ruky dokázal spočítat i průměrně zdatný dřevorubec. Stejně tak by se měli zamyslet i rádoby fanoušci našeho celku komu směřují své pozápasové poznámky. Protože hráči, kteří musejí po nesmyslných zákrocích svých spoluhráčů dohrávat již třetí zápas v řadě v početní nevýhodě si zaslouží spíš uznání než nesmyslnou kritiku těch, kteří si snad naivně myslí, že oni by to v deseti sehráli líp. Taková je ovšem realita a nemá cenu se tímto vůbec zabývat. Na druhou stranu je třeba nastalou situaci začít urychleně řešit, nebo se naše vystoupení v okresním přeboru zvrhne v jednu velkou ostudu.

Hodnocení trenéra: Zápas nám opět nevyšel a to díky špatné hře skoro všech hráčů a dalšímu vyloučení, které bylo opět zbytečné. Musíme kádr posílit o několik hráčů a začít boj o záchranu v okresním přeboru.  

Sestava domácí: Mašín - A. Přibyl, M. Přibyl, Stehlík, Valterstein (65. Mikeš) - Král (35. Piontekžlutá karta), Miška, Skořepa, Scheder (71. Ryšánek) - J. Kovalczuk, M. Pluhařčervená karta

Sestava hosté: Šlégr - Šrail, K. Krajník, Cenigr, Šperlich - Kmoch, R. Krajník, Veselý (75. Čabrádek), Chvojka (80. Belovski) - Menšík, Peřestý (68. Strnad)

Branky: 23 min. Dan Peřestý, 39 min. Pavel Chvojka, 45 min. Robert Krajnik (penalta), 64 min. Tibor Menšík, 65 min. Dan Peřestý, 76 min. Lukáš Kmoch, 84 min. Tibor Menšík

Hráč zápasu: Petr Skořepa

Rozhodčí: František Neumann

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002