12.10.2009 12:21

Místo pohodového zápasu, drama až do samotného konce!

SK Nebovidy - Sokol Radovesnice II 1:0 (0:0)

Nebovidy přivítali v tomto kole na domácí půdě aktuálně poslední celek tabulky. Mnozí hráči a fanoušci našeho celku předpokládali, že tento zápas bude spíše formalitou a zisk dalších tří bodů je takřka samozřejmostí. Již před samotným výkopem však bylo jasné, že to tak snadné nebude. Domácí trenér Hamza musel řešit absenci hned čtveřice hráčů základní sestavy a improvizovat takřka na každém postu. Jak se později ukázalo, absence těchto hráčů byla na naší hře znát a doufejme, že do příštího zápasu bude většina z nich opět v pořádku. První šanci utkání si vypracovali naši fotbalisté, v 6 minutě poslal A. Přibyl pěknou přihrávku na nabíhajícího Schedera, ale hostující brankář byl u balónu jako první. V 10 minutě našel Zelenka opět zapomenutého Schedera, ale jeho střela jen těsně minula tyč hostující branky. O chvíli později se hráči hostujícího celku dožadovali odpískání pokutového kopu po zákroku M. Pluhaře na jednoho z jejich útočníků, rozhodčí však jejich přání naštěstí pro nás nevyslyšel. Ve 14 minutě hosté naplno ukázali, kde je jejich síla. Po rychlém brejku do rozhozené obrany uháněl hostující hráč zcela sám na naši branku, kličkou se zbavil vybíhajícího brankáře a střelu do odkryté branky musel obětavým zákrokem zlikvidovat dobíhající M. Pluhař. V 18 minutě si mohl vyzkoušet roly brankáře také domácí Piontek, který na brankové čáře hasil další střelecký pokus hostujícího celku. O minutu později se na druhé straně dostal do šance Zelenka, ale zblízka hostujícího brankáře nepřekonal. Největší šance domácího celku v prvním poločase skončila ve 25 minutě po střele J. Kovalczuka pouze na tyči hostující branky. Ve 27 minutě hlavičkoval po rohovém kopu nebezpečně domácí M. Pluhař, ale ani jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Zbytek prvního poločasu už další šanci nepřinesl, a tak obě mužstva odcházela do kabin za nerozhodného stavu.

Druhý poločas se nesl v duchu častého přerušování a narůstajících emocí na obou stranách. Hosté si byli vědomi, že zisk bodu není tak nereálný, jak se mohlo před samotným zápasem zdát a tomu podrobili i svoji taktiku ve druhé půli. Ve 49 minutě střílel domácí Skořepa, ale jeho střela stejně jako hlavička Zelenky z 52 minuty nebyla přesná. Domácí fotbalisté zatlačili svého soupeře do hluboké defenzívy, ale gólově se nedokázali prosadit. V 58 minutě hlavičkoval po rohovém kopu Skořepa, ale opět chybělo pár centimetrů. Další hlavičkový pokus Schedera potom zlikvidoval hostující brankář. V 73 minutě napřáhl z dálky M. Pluhař, ale jeho pokus skončil vysoko nad. Vysvobození přinesl až střídající Odl, jeho střela ze 76 minuty konečně rozvlnila síť hostující branky a definitivně zlomila odpor soupeře. Tento moment zcela nezvládl hostující brankář a po zákroku na domácího Zelenku se musel poroučet ze hřiště. Mezi tři tyče putoval hráč z pole a hosté tak dohrávali zápas o deseti. V 82 minutě protáhl nového gólmana hostí střelou z dálky domácí Miška. V 88 minutě potom nedokázal zakončit brankou svoje sólo domácí Scheder. Naši fotbalisté si během nastaveného času vypracovali další tutové šance, ale Miška nejprve přestřelil zcela odkrytou branku a závěrečné sólo nedokázal proměnit ani Skořepa, který pouze nastřelil hostujícího brankáře. Radovesnice II tak odjíždějí s prázdnou, přesto v tomto utkání ukázaly, že poslední místo zcela neodpovídá jejich kvalitě a naši fotbalisté mohou být velmi rádi za konečné vítězství.

Sestava: Vácha - Piontek (66. Trochta), M. Pluhařžlutá karta, M. Přibyl, A. Přibyl - Scheder, Skořepažlutá karta, Miška, J. Kovalczuk - Hamza (45. Odl), Zelenka (84. Dvořák)

Branky:  76 min. Stanislav Odl

Hráč zápasu: Michal Pluhař

Rozhodčí: Jaroslav Divíšek

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002