03.05.2011 19:24

Návrat do reality

FK Kolín B - SK Nebovidy 4:0 (1:0)

FK Kolín BPo dvou nečekaných výhrách zavítali naši fotbalisté na půdu horkého favorita, kterého však dokázali v podzimní části překvapivě zdolat. Kolín však tentokrát neponechal nic náhodě a po výprasku v minulém kole si již další zaváhání nemohl dovolit. Tomu odpovídala i sestava domácího celku. Naproti tomu naši hráči s jediným náhradníkem opět pouze deklarovali, že okresní přebor byl v našem podání pouze jeden velký omyl. Od úvodních minut se hrálo prakticky na jedinou branku. Taktika na jediného hrotového útočníka se úplně minula účinkem. Ne, že by snad J. Pluhař nedokázal občas provětrat domácí obranu, ale bohužel jeho tempu spíše než domácí obránci nestačili vlastní spoluhráči. Záložní řada, snad až na dvě výjimky, byla na hřišti doslova pouze do počtu a pokud bychom hráli v devíti nikdo by si toho zřejmě ani nevšiml. Nemá cenu kritizovat jednotlivce, to je věc trenéra. Ale ten by se asi měl příště vážně zamyslet, komu dá po takovém výkonu znovu šanci. Domácí zužitkovali svou převahu již po třech minutách, to když se domácí Kubát doslova protancoval naší obranou a s přehledem uklidil míč do sítě. V 8 minutě se o něco podobného pokoušel na opačné straně Skořepa, ale jeho zakončení z úhlu nemohlo domácího brankáře zaskočit. Ve 12 minutě musel poprvé zasahovat Gráf, který vyrazil tvrdou střelu domácího hráče na roh. V 18 minutě si přidělal zasahující Gráf svým nešikovným zákrokem starosti, ale dobíhající útočník Kolína v obrovské šanci branku přestřelil. Ve 24 minutě už byl jeho zákrok o mnoho vydařenější a náskok domácích zůstal nezměněn. Ve 25 minutě se dvakrát prokličkoval domácí obranou J. Pluhař, ale jaksi ani jednou neměl komu přihrát a tak mu nezbývalo než odevzdat míč domácí přesile. Potom přišlo na řadu herecké vystoupení bratří Pluhařů, kteří zřejmě nemají dostatek času probrat si své výkony po skončení samotného zápasu a ještě tak prodlužují délku již tak nekonečné tragedie v našem podání. Jediným výsledkem tohoto extempore potom bylo, že hlavní arbitr ocenil několik hráčů naší sestavy žlutým kartonkem, ale nadávky toho nejhrubšího zrna v podání domácích hráčů zřejmě neslyšel. Nelze říci, že by snad pan Pudil pískal špatně, ale jaksi pozapomněl, že na hřišti jsou dva celky. Ve 36 minutě vyslal Mašek do šance J. Pluhaře, ale ten trefil pouze vracejícího se obránce Kolína. V zápětí zkoušel štěstí střelou z uctivé vzdálenosti zakončující Pecka. Domácí brankář však měl více starostí se střelou Skořepy ze 40 minuty utkání, kterou musel vytěsnit na roh. Ve 41 minutě předvedl pořádnou minelu rozehrávající Gráf. Ten doslova namazal domácímu útočníkovi, ale neuvěřitelným zákrokem svoji chybu napravil, když chytil míč doslova na brankové čáře. První půle tak skončila těsným náskokem domácího celku a naši fotbalisté tak mohli ještě uvažovat o případném zvratu.

Po několika vteřinách druhé půle však veškeré myšlenky na zvrat vzaly za své. Domácí Kubát odsoudil naší obranu do role diváků a navrch přidal nádherný gól, který chtě nechtě museli ocenit i jeho soupeři. V 50 minutě vyslal M. Pluhař do šance Pecku, ale ten než přišel na to, co chce vlastně s míčem udělat zjistil, že domácí obrana má na rozdíl od něj poměrně naspěch. V 56 minutě přišla další nádherná akce v podání domácího celku. Dokonalý pas, zakončení na zadní tyč a domácí Holub už jen mohl přijímat gratulace od svých spoluhráčů. V 59 minutě skončila další střela domácích z volného přímého kopu jen těsně vedle naší branky. V 65 minutě vyrazil další tvrdou střelu soupeře zasahující Gráf pouze před sebe a pro dorážejícího Šourka již nebyl problém poslat míč počtvrté do naší sítě. Po té už si oba čárový pouze na dálku vyměňovali pozdravy neustálým zdviháním praporku nad svoji hlavu, nedbaje na to, že na hřišti se ještě stále hraje a oni rozhodně nejsou středem zájmu přihlížejících diváků. Tři minuty před koncem zápasu mohl pokazit domácímu brankáři radost z čistého konta zakončující Král, který ale přihrávku Schedera v branku nepřetavil a zahodil tak asi jedinou vážnější šanci našeho týmu v celém utkání. Domácí hráči tak oplatili našemu celku předchozí porážku i se dvěma úroky k dobru a naše hráče vrátili zpět do reality okresní soutěže. I přesto, že občas dokážeme soupeře překvapit, rozhodně současný kádr na tuto soutěž nemá.

Hodnocení trenéra: Zápas se nám vůbec nepovedl a zaslouženě jsme prohráli. Samotné utkání jsme nezvládli hlavně po taktické stránce.

Sestava domácí: Arnold - Roth, Šourek, Pařík, Kubalík - Zelenka, Holub (60. Noll), Tyl, Králík - Kubát, Pačes

Sestava hosté: Gráf - Hovorka, Roček, M. Pluhařžlutá karta, Scheder - Králžlutá karta, Stehlíkžlutá karta, Mašek (62. Vatlach), Skořepažlutá karta, Pecka - J. Pluhařžlutá karta

Branky: 3 min. Adam Kubát, 46 min. Adam Kubát, 56 min. Ondřej Holub, 65 min. Petr Šourek

Hráč zápasu: Josef Král

Rozhodčí: Václav Pudil

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002