31.08.2009 10:25

Navzdory špatnému výkonu zůstaly všechny tři body doma

SK Nebovidy - Sokol Týnec nad Labem B 3:0 (2:0)

V rámci druhého kola 3. třídy A přivítali domácí fotbalisté na svém hřišti rezervu Týnce nad Labem. Hosté, podporováni skandováním početné skupiny jejich fanoušků, vlétli do zápasu ve velkém stylu. Hned v první minutě utkání nebezpečně doráželi před naší brankou potulující se míč a jen díky několika obětavým zákrokům domácí obrany neskončil tento závar úvodní brankou. O chvíli později tu byla další šance v podání hostí, tentokrát musel nebezpečnou střelu likvidovat Vácha. Domácí hráči ovšem i nadále působili dojmem, jako by ani nepostřehli, že už se notnou chvíli hraje. Hosté tak měli střed hřiště prakticky volný a jejich nájezdy do hluboko zatažené obrany končili většinou faulem některého z domácích obránců. V 11 minutě po jednom z řady nedovolených zákroků zahrávali hosté přímý volný kop, který ovšem Vácha bez problému zlikvidoval. Domácí se do první šance dostali ve 13 minutě, ale J. Kovalczuk dal míči opačnou faleš a bránu hostujícího celku tak neohrozil. V 15 minutě musel Vácha likvidovat další přímý volný kop Týneckých fotbalistů. První a bohužel zároveň poslední světlý okamžik v podání domácích přišel ve 20 minutě, to když nejprve A. Přibyl našel svou přihrávkou nabíhajícího Ročka, který následně předložil loženku Skořepovi a tomu nezbývalo nic jiného než trefit odkrytou branku. Hosté mohli odpovědět na úvodní branku o tři minuty později, naštěstí technická střela jednoho z jejich hráčů jen těsně minula růžek domácí branky. A tak se naplnilo ono známé pravidlo "nedáš, dostaneš". Ve 29 minutě nejprve Miška hlavou protáhl gólmana hostí, který musel vyrážet jeho střelu na roh. Z následného rohu a zmatku před hostující brankou padl druhý gól domácích, k odraženému míči se jako první dostal Stehlík a se štěstím dopravil míč do sítě. Ve 34 minutě již poněkolikáté zakroutili Týnečtí střelci jejich přímý volný kop na domácí branku, ale ani tentokrát si na Váchu nepřišli. Skóre utkání se již do konce poločasu nezměnilo, a tak mohli do šaten odcházet "spokojenější" domácí fotbalisté. 

Druhá půle nepřinesla nic nového, o fotbal se převážně starali hosté a o góly pak opět domácí. Týnec ovšem už nebyl tak nebezpečný, jako v prvním poločase a většina jeho akcí končila na hranici pokutového území. V 65 minutě prodloužil hlavou Odl na Skořepu, ale ten ve vyložené šanci minul. O minutu později střílel z dálky domácí A. Přibyl, ale jeho střela mířila vysoko nad. V 73 minutě po rohu hostí dokonce ohrozili domácí fotbalisté vlastní branku. Definitivní pojistka přišla v 83 minutě, Odl nejprve protáhl hostujícího brankaře a k odraženému míči se dostal střídající Dvořák, který po pěti minutách na hřišti definitivně zlomil odpor hostujícího celku. V samotném závěru utkání ho mohl napodobit střídající Trochta, ale místo střely v ideální pozici volil centr na nabíhajícího J. Kovalczuka. Nebovidy tak vyhrály i druhé domácí utkání a vyhouply se tak do čela aktuální tabulky. Závěrem je třeba si přiznat, že kromě bezchybného brankáře a individuálního výkonu některých hráčů byl výkon v dnešním utkání velmi podprůměrný a opět se tak ukázalo, jak moc chybí zejména v záložní řadě zkušenosti a rychlost loňského nejlepšího střelce.

Sestava: Vácha - Stehlíkžlutá karta(45. M. Pluhař), A. Přibyl, M. Přibylžlutá karta, V. Kovalczuk - Roček, Miška, Skořepažlutá karta, J. Kovalczuk - Odl (89. Trochta), J. Pluhař (78. Dvořák)

Branky:  20 min. Petr Skořepa, 29 min. Václav Stehlík, 82 min. Josef Dvořák

Hráč zápasu: Milan Vácha

Rozhodčí: Radek Souček

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002