09.11.2010 11:41

Nebovidské torzo Pečky příliš nepotrápilo

SK Nebovidy - AFK Pečky 1:3 (0:1)

PečkyV posledním zápase podzimní části sezóny hraném na domácí půdě přivítali naši fotbalisté mužstvo Peček. Soupeř ze středu tabulky, kterému se venku příliš nedaří dával našemu celku reálnou šanci na zisk bodů i vzhledem k výkonu našich hráčů v posledních dvou zápasech. Ovšem při pohledu na zahajovací sestavu našeho mužstva bylo zřejmé, že se ziskem bodů z tohoto utkání to nebude zas tak horké. Absence šesti hráčů základní sestavy, kteří vinnou trestu, zranění, nebo jen proto, že dali přednost jiným aktivitám odsoudila naše mužstvo do role jasného outsidera. Soupeř od samotného začátku utkání diktoval tempo hry a bylo jen otázkou času, kdy padne úvodní branka zápasu. Pečky se dočkaly již v 5 minutě, když hostující Hovorka zatáhl míč z levé strany a umístěnou střelou k tyči nedal našemu brankáři nejmenší šanci. V 8 minutě pak přišla další obrovská šance našeho soupeře, ale hostující útočník nedokázal ze dvou metrů nasměrovat míč do zcela odkryté branky domácího celku. Pečky i nadále kontrolovaly hru a naše záložní řada vypadala, že toho má po úvodní čtvrthodině zápasu plné zuby. V 17 minutě přišel další rychlý brejk našeho soupeře a jen díky přehnané snaze o pohlednou kombinaci se zakončením do prázdné brány zůstalo skóre zápasu beze změny. První náznak šance našeho celku přišel o minutu později, ale ani jedna ze dvou střel zakončujícího J. Kovalczuka si cestu do branky hostujícího celku nenašla. Zbytek první půle už byla jen jedna velká nuda v podání obou mužstvem a do kabin se tak odcházelo za těsného vedení našeho soupeře.

Do druhé půle zápasu pak opět vstoupily s aktivní hrou hostující Pečky a Vácha v brance našeho celku si musel chvílemi připadat jako na střelnici. Naštěstí pro nás však končila většina střeleckých pokusů hostujících hráčů vysoko nad naší brankou. V 57 minutě se do prvního vážného ohrožení hostujícího brankáře probojoval domácí Dvořák a svou tvrdou střelou řádně protáhl dosud spíše nudícího se Hemmera. O minutu později si však hostující Plaček doslova vychutnal domácí obranu i s vybíhajícím brankářem a svoje excelentní sólo zakončil střelou do zcela odkryté branky. Pečky se však z dvougólového náskoku příliš dlouho neradovaly. Již za pouhou minutu se domácí Dvořák trochu bezmocně pustil do drtivé převahy hostujících hráčů, ale jeho snahu nakonec ocenil hlavní arbitr alespoň pokutovým kopem, po zcela netaktickém faulu jednoho z hostujících obránců. J. Kovalczuk se ze značky pokutového kopu nemýlil a poslal hostujícího brankáře na zcela zbytečný výlet k pravé tyči svojí svatyně. Pečky však tato branka příliš nezlomila a i nadále si kráčely za svým cílem. V 68 minutě po standardní situaci našeho soupeře podržel domácí celek reflexivním zákrokem na brankové čáře zasahující Vácha. O deset minut později však stálo štěstí i při našem soupeři. Domácí Mikeš napřáhl z poza vápna a jeho střela jen těsně minula levou tyč hostující branky. Našim hráčům se sice nedala upřít snaha se zápasem ještě něco udělat, ale většina akcí byla spíše sázkou na náhodu, než nějakým pokusem o propracovanou kombinaci. Dvě minuty před koncem zápasu však mohl srovnat skóre zápasu zakončující J. Pluhař, ale jeho střelu vytáhl hostující brankář na rohový kop. V nastaveném čase pak domácí obrana nabídla svou chybou další šanci našemu soupeři a hostující Staněk touto nabídkou nepohrdl a dal tak zápasu definitivní tečku. Z našeho pohledu byl tento zápas spíše nutností odehrát další utkání okresního přeboru, než snahou poprat se o nějaké body. Tomu odpovídala jednak značně okleštěná sestava domácích, tak i výkon hráčů na hřišti, kteří se po většinu zápasu starali místo sebe o výkon svých spoluhráčů.

Hodnocení trenéra:

Sestava domácí: Vácha - A. Přibyl, M. Přibyl, M. Pluhař, Král (75. Trochta) - Vorlíček, Hamza, Honc (60. Mikeš), J. Kovalczuk - J. Pluhař, Dvořák

Sestava hosté: Hemmer - Macháček, Novotný, Pinter, Melíšek - Zelenka, Modrovič, Plaček, Žižka - Holub (65. Hanzelín), Hovorka (70. Staněk)

Branky: 59 min. Jan Kovalczuk (penalta) - 5 min. Roman Hovorka, 58 min. Tomáš Plaček, 90 min. Aleš Staněk

Hráč zápasu: Milan Vácha

Rozhodčí: Aleš Humpolák

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002