27.03.2010 21:23

Nebovidy promarnily početní výhodu

FK Červené Pečky B - SK Nebovidy 1:1 (0:0)

K prvnímu utkání jarní části 3. třídy A zavítali naši fotbalisté do Červených Peček. Zápas hraný na hřišti s umělým povrchem nenabídl příliš fotbalové krásy a oboustranně opatrný výkon odrážel důležitost samotného utkání. Jako první zahrozili hráči našeho celku, ale se střelou Ročka si Vokáček v brance domácího celku bez problému poradil. Ve 20 minutě musel předčasně opustit hřiště V. Kovalczuk, který po jednom ze soubojů s domácími hráči jen s obtížemi odkulhal za postraní čáru. První půlhodina utkání prakticky nepřinesla vážnější situaci ani na jedné straně. Ve 31 minutě přišel ojedinělý závar před brankou domácího celku, J. Pluhař našel nabíhajícího J. Kovalczuka, ten ovšem trefil pouze před sebou stojícího obránce domácích. Vzápětí vrátil míč před branku Roček, ale hlavičkující Skořepa zakončoval nepřesně. O dvě minuty později našel J. Kovalczuk na pravé tyči J. Pluhaře, tomu však na poslední chvíli znemožnil přesnější zakončení obětavý zákrok domácího zadáka. Červené Pečky si v první půly prakticky nevytvořily vážnější šanci, za zmínku stojí snad jen střela ze 35 minuty, kterou však Vácha pouze kontroloval. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Druhý poločas začal náporem domácích a Vácha musel předvést hned dva těžké zákroky proti střelám z poměrně velké dálky. Nápor domácích však dlouho nevydržel. V 52 minutě k překvapení všech poslal hlavní arbitr brankáře domácího celku za jeho protesty předčasně do sprch a našemu celku tak nabídl velkou příležitost zápas zlomit. Náhradní gólman domácích, lépe řečeno hráč z pole, který v brance nahradil vyloučeného Vokáčka zneškodnil několik střeleckých pokusů našeho celku, přesto se nám poměrně brzy povedlo zužitkovat početní výhodu. V 65 minutě po rohovém kopu a zmatku před brankou domácích poslal náš celek do vedení zakončující Skořepa. Zdálo se, že úvodní branka definitivně zlomí odpor domácích a naši už si vítězství pohlídají, ale opak byl pravdou. Naši fotbalisté nejenže nedokázali takřka vůbec ohrozit branku domácích, ale až příliš často propadali v obraně a pouštěli Červené Pečky do nebezpečných přečíslení. Domácí pak potrestali naši lehkovážnou rozehrávku a v 80 minutě nejprve vyškolil několik obránců našeho celku domácí útočník a posléze nedal šanci ani vybíhajícímu Váchovi a k překvapení všech srovnal skóre zápasu. Naši fotbalisté si i nadále nevěděli s početní výhodou rady a v 82 minutě mohlo být všechno jinak, Vácha však předvedl neuvěřitelný zákrok a vytáhl z levého růžku prakticky jasný gól domácích. O minutu později přišla obrovská šance na druhé straně, J. Pluhař prodloužil hlavou na J. Kovalczuka, ale ten v ideální pozici přehodil jak vybíhajícího brankáře, tak i branku domácího celku. Zápas tak skončil dělbou bodů, která je vzhledem k vývoji utkání z našeho pohledu spíše zklamáním.

Sestava: Vácha - A. Přibyl, M. Přibyl, M. Pluhařžlutá karta, V. Kovalczuk (20. V. Přibyl) - Roček, Stehlík, Skořepažlutá karta, Scheder (85. Piontek) - J. Pluhař, J. Kovalczuk

Branky:  69 min. Petr Skořepa

Hráč zápasu: Milan Vácha

Rozhodčí: Karel Freund

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002