17.05.2009 22:22

Nebovidy se po výhře vyhouply na druhou příčku tabulky

NebovidyOvčáry 4:1 (2:1)

I přes absenci několika hráčů základní sestavy dokázali naši fotbalisté porazit aktuálně poslední Ovčáry a posunuli se tak na druhou příčku tabulky. Zápas začal šancí domácího Pospíšila. O chvíli později po centru z pravé strany nemířil domácí J. Kovalczuk přesně. Hosté o sobě dali poprvé vědět v 6 minutě, tečovaný přímý kop musel domácí brankář Vácha odvracet na roh. Poprvé se mohli domácí fanoušci radovat z gólu ve 23 minutě zápasu, A. Přibyl našel před bránou zcela volného J. Kovalczuka a ten zblízka prostřelil hostujícího brankáře. Ve 27 minutě se opět dostal po pasu Ročka do šance J. Kovalczuk, ale hostující brankář jeho střelu zlikvidoval. O dvě minuty později zahrávali domácí přímý volný kop, k míči se postavil J. Pluhař a pěknou střelou nadělal brankaři hostí potíže. Ve 32 minutě se řítil zcela sám na hostující branku domácí J. Kovalczuk, ale opět nechal pouze vyniknout hostujícího brankáře Černého. Poté zahrozili po dlouhé době i hostující fotbalisté, ale střela jednoho z jejich útočníků byla velmi nepřesná. 36 minuta přinesla bezesporu nejhezčí akci celého zápasu, to když domácí J. Pluhař zcela zesměšnil hostující obranu a po parádním slalomu poslal domácí do dvougólového vedení. Těsně před koncem první půle se ovšem hostům podařilo snížit. Po zmatku v naší obraně a sražené střele doklepl míč do sítě hostující K. Machurka. Fotbalisté obou mužstev tak odcházeli do kabin za stavu 2:1 pro domácí.

Nástup do druhé půle byl z naší strany více než vydařený. Už po dvou minutách se opřel do balónu domácí Roček a jeho střela se zastavila až v síti hostující branky. V 61 minutě poslal střídající Skořepa do šance Krále, ale ten nemířil přesně. V 69 minutě přišel na hřiště střídající Odl, který spíše nastupuje za naši rezervu, ale svým výkonem si nahlas řekl o místo v A-týmu. Už po několika minutách od svého příchodu dokázal projít přes několik hráčů a nebezpečně zakončit. 77 minuta odstartovala festival zahozených šancí na obou stranách. Nejprve zahrozili hosté, ale domácí Vácha nás podržel. Hned z protiútoku nedal gól ani domácí J. Pluhař a dorážející Skořepa pouze trefil hostujícího brankaře. Hosté pak zahodili svou největší šanci ve druhém poločase a pohrdli i zcela opuštěnou domácí brankou. Výborně hrající J. Kovalczuk mohl definitivně rozhodnout zápas, ale v 84 minutě nejprve zahodil obrovskou šanci a o minutu později sice obešel hostujícího brankáře, ale trefil pouze břevno. V 88 minutě dal o sobě znovu vědět střídající Odl, ale jeho prudkou střelu zázračně zlikvidoval hostující brankař. Odl se však gólu nakonec přeci jen dočkal a ukázal, jak se má řešit samostatný únik. Po pěkném pasu za obranu od J. Pluhaře se elegantně vyhnul bezmocnému brankaři hostů a dopravit míč do zcela prázdné brány už pro něj nebyl žádný problém. To už běžela poslední minuta hrací doby a o chvíli později rozhodčí definitivně ukončil zápas, který přinesl spoustu šancí a zasloužené vítězství domácích fotbalistů. 

Sestava: Vácha - Stehlík, M. Přibyl (81. Hamza), A. Přibyl, Gráf - Král (69. Odl), M. Pluhař, J. Pluhař, Pospíšil (45. Skořepa) - J. Kovalczuk, Roček

Branky:  23 min. Jan Kovalczuk, 36 min. Jiří Pluhař, 47 min. Radek Roček, 90 min. Stanislav Odl

Hráč zápasu: Jan Kovalczuk

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002