26.04.2010 12:02

Ovčáry dostaly lekci z produktivity

SK Nebovidy - FC Ovčáry 3:0 (1:0)

V rámci 18. kola 3. třídy A přivítali naši fotbalisté na domácí půdě Ovčáry. Po zaváhání druhého celku tabulky mohli naši svěřenci v případě vítězství v tomto utkání zvýšit svůj náskok na čele tabulky na rovný tucet bodů. Zápas však začal aktivněji náš soupeř, který na rozdíl od našeho celku řeší boj o záchranu a každý bod má pro něj v této situaci cenu zlata. V 6 minutě utekl po pravé straně jeden z hostujících útočníků a jeho zakončení jen těsně minulo pravou tyč naší branky. V 9 minutě vyrazil Vácha slabou střelu Ovčár pouze na roh a z následné standardní situace hlavičkoval hostující hráč jen těsně nad. V 11 minutě však přišla pro hostující hráče studená sprcha. Naši fotbalisté rychle rozehráli rohový kop a zakončující J. Pluhař otevřel skóre zápasu. Ovčáry však inkasovaná branka ještě více nakopla a jejich tlak se pomalu stupňoval. V 15 minutě musel Vácha likvidovat další tvrdou střelu hostí. Ve 22 minutě se do zakončení doslova probil J. Kovalczuk, ale vybíhající brankář jeho střelecký pokus zlikvidoval. Hostující hráči až příliš snadno procházeli středem hřiště a s koncovkou si nedělali příliš starostí. Domácí brankář si tak musel chvílemi připadat jako na střelnici, naštěstí většina střeleckých pokusů hostujících hráčů mezi tři tyče nemířila. Ve 27 minutě vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře tvrdou střelou zpoza velkého vápna zakončující M. Pluhař. Ve 39 minutě Ovčáry opět rozebraly naši obranu a tentokrát nám pomohla branková konstrukce. V poslední šanci první půle se ocitl Skořepa, ale po centru Pecky mířil hlavou těsně nad. Do kabin tak odcházeli spokojenější fotbalisté domácího celku, kteří však mohli být spokojení spíše s výsledkem, než s předvedenou hrou.

Úvod druhého poločasu opět patřil našemu soupeři. V 51 minutě po pěkné kombinaci zakončoval hostující útočník hlavou jen těsně nad. V 59 minutě zahrávali naši fotbalisté volný přímý kop, Miška našel hlavu nabíhajícího M. Pluhaře, jehož zakončení skončilo pouze na tyči. Míč však pohotově vrátil před branku J. Kovalczuk a M. Pluhař zasunul kulatý nesmysl po druhé do branky soupeře. Od této chvíle se hra vyrovnala a mírně na vrch měli domácí fotbalisté. V 61 minutě po rohovém kopu dotlačil míč do sítě Skořepa, ale hlavní arbitr jeho branku pro přílišný důraz neuznal. O tři minuty později zakončoval stejný hráč opět po rohovém kopu Mišky jen těsně nad. V 65 minutě musel naopak Vácha reflexivním zákrokem hasit brejk hostí. V 72 minutě přišel krásný pas za obranu soupeře, na který si zaběhl J. Pluhař, ale jeho lob přes vybíhajícího brankáře skončil pouze na horní tyči hostující branky. Ovčáry i nadále nevzdávaly boj alespoň o bod a hra se přelévala ze strany na stranu. V 77 minutě utekl po levé straně Skořepa a jeho střelu si srazil do vlastní branky dobíhající obránce hostí. Prakticky po rozehrání se do šance dostaly opět Ovčáry, ale vstřelit branku jim v tomto utkání asi nebylo souzeno. Ve zbytku zápasu musel domácí Vácha zlikvidovat ještě několik střeleckých pokusů hostujících hráčů a nakonec se mohl radovat z další vychytané nuly na svém kontě. Ovčáry i přes to, že byly v zápase lepším celkem, nezískaly v boji o záchranu ani bod. Domácí fotbalisté naopak vybojovali před těžkým dvojutkáním se svými pronásledovateli v tabulce luxusní náskok dvanácti bodů.

Sestava: Vácha - Král (87. Ryšánek), M. Pluhař, M. Přibylžlutá karta, A. Přibyl - Roček, Skořepažlutá karta, Miška, J. Kovalczuk - Dvořák (32. Pecka (83. Trochta)), J. Pluhař

Branky: 11 min. Jiří Pluhař, 59 min. Michal Pluhař, 77 min. vlastní gól

Hráč zápasu: Milan Vácha

Rozhodčí: Vladimír Baroch

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002