18.04.2010 22:21

Pašince nepomohla ani notná podpora ze strany hlavního arbitra

Sokol Pašinka - SK Nebovidy 1:2 (0:2)

V rámci 17. kola 3. třídy A zavítali naši fotbalisté na Pašinku. Problémy se sestavou i nadále přetrvávají a ani toto utkání nemělo být vyjímkou. Skutečnost, že jako třináctý hráč byl dopsán na soupisku našeho mužstva i reportér tohoto utkání dokládá, že současný stav je opravdu žalostný. Naštěstí základní jedenáctka zápas zvládla i bez mé pomoci a je třeba říci, že i přes řadu vynucených změn nedali naši fotbalisté svému soupeři sebemenší šanci na úspěch. Již ve 2 minutě našel J. Kovalczuk z rohového kopu na první tyči A. Přibyla a ten hlavou poslal náš celek do rychlého vedení. V 6 minutě musel domácí brankář likvidovat nebezpečnou přihrávku J. Pluhaře. Stejný hráč našel o dvě minuty později nabíhajícího Krále, ale ten bohužel skákající balón poslal pouze těsně vedle pravé tyče domácí branky. V 11 minutě napálil míč z otočky opět J. Pluhař, ale domácí gólman neměl s jeho střeleckým pokusem příliš starostí. V 17 minutě prodloužil hlavou A. Přibyl na J. Kovalczuka, který tvrdou ranou opět zaměstnal brankáře Pašinky. Akce ze 23 minuty by si zasloužila nominaci na branku roku! M. Pluhař odcentroval takřka z poloviny hřiště, do jeho centru se z první opřel Honc a pavouci v pravém koutu domácí branky mohli začít střádat plány na stavbu nových sítí. Ve 26 minutě zastavila domácí obrana uvnitř pokutového území pronikajícího J. Pluhaře viditelně nedovoleným zákrokem, ale rozhodčí penaltu neodpískal. Od této chvíle bylo zřejmé, že výkon hlavního arbitra není zcela objektivní a že za jeho výroky nestojí prosté sympatie k domácímu celku. Ve 28 minutě prověřil z volného přímého kopu pozornost domácího brankáře tvrdou ranou J. Kovalczuk. Poslední šanci první půle měl ve 37 minutě J. Pluhař, ale jeho zakončení postrádalo přesnost. Domácí fotbalisté se během první půle nezmohli takřka k ničemu a naše obrana si bez větších problému poradila s ojedinělými zárodky šancí domácích útočníků.

Druhý poločas plynule navázal na ten první. Domácí fotbalisté byli i nadále zcela neškodní a hrálo se prakticky na jednu branku. Ve 47 minutě centroval A. Přibyl a gólman Pašinky musel na poslední chvíli zasahovat před nabíhajícím Honcem. V 50 minutě poslal opět dlouhý pas do velkého vápna Pašinky M. Pluhař a domácí brankář jen se štěstím vyrazil další pěknou ránu z voleje zakončujícího Honce. Jediná vážnější šance Pašinky za celé utkání přišla v 54 minutě, střelu z volného přímého kopu vyrazil Vácha pouze před sebe a dorážku zakončujícího hráče domácích vytáhl skvělým zákrokem na roh. Hlavní arbitr si musel na svůj okamžik počkat až do 60 minuty. Nejprve přehlédl jasný faul loktem na našeho hráče a následný pád domácího útočníka na hranici našeho pokutového území bez váhání vyhodnotil jako pokutový kop. Této situaci chybělo snad už jen to, aby se sám postavil k jeho exekuci. Hlavní rozhodčí však svěřil svoji důvěru jednomu z domácích hráčů a ten jeho důvěru nezklamal. Ani tento okamžik však domácímu celku nepomohl a i nadále se pouze bránil našemu tlaku. V 72 minutě našel Pecka na vápně zcela osamoceného J. Pluhaře, ale ten ve velké šanci přestřelil. V 82 minutě pro změnu přihrával J. Pluhař, ale ani zakončující Miška nemířil přesně. Závěr zápasu byl spíše ve znamení toho co ještě vymyslí hlavní arbitr, který svoji snahu o vyrovnání domácích neustále stupňoval, ale jeho svěřenci mu to svým zoufalým výkonem příliš neusnadňovali. Naštěstí na odpískání další penalty už neměl žaludek ani nejlepší hráč domácích, a tak poslední šancí zápasu byla hlavička zakončujícího J. Pluhaře, kterou však brankář Pašinky zlikvidoval. Naši fotbalisté tak i v hodně improvizované sestavě získali další důležité tři body a jejich výkon i vzhledem k průběhu utkání zasluhuje uznání.

Sestava: Vácha - Stehlík, M. Přibyl, M. Pluhařžlutá karta, A. Přibylžlutá karta- Král, Honcžlutá karta(64. Miška), Hamza, J. Kovalczuk - J. Pluhař, Pecka

Branky:  2 min. Adam Přibyl, 23 min. Martin Honc

Hráč zápasu: Adam Přibyl

Rozhodčí: Vít Melichar

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002