04.10.2009 10:16

Pohádka pokračuje, Nebovidy uspěly i ve Starém Kolíně

Sokol Starý Kolín - SK Nebovidy 2:4 (1:2)

Ve šlágru tohoto kola a možná i celé podzimní sezóny zavítali naši fotbalisté na půdu Starého Kolína. Kromě silného soupeře se museli naši hráči popasovat i s doslova tragickým terénem tamního fotbalového hřiště. Míč vinou četných nerovností často měnil svůj směr a kombinace byla v těchto podmínkách takřka nemožná. První poločas byl jednoznačně v režii našeho mužstva, už ve 4 minutě střílel nebezpečně hostující Skořepa. Domácí poprvé zahrozili v 7 minutě, ale závar před naší brankou po rohovém kopu domácích fotbalistů vyřešil Vácha. O chvíli později protáhl domácího brankáře střelou z hranice velkého vápna Roček. V 9 minutě utekl středem hřiště J. Kovalczuk, na levé straně našel nabíhajícího Odla, který poslal přihrávku na druhou tyč a zcela nepokrytý Zelenka pohodlně otevřel skóre zápasu. Naši fotbalisté se však z vedení příliš dlouho neradovali. O dvě minuty později domácí hráči přečíslili naši obranu a bylo vyrovnáno. Ve 12 minutě nejprve střílel J. Kovalczuk zdálky mimo, ale o tři minuty později poslal náš celek opět do vedení. Zelenka nejprve vybojoval míč a posléze našel ve vápně J. Kovalczuka, který prudkou ranou pod břevno nedal domácímu brankáři žádnou šanci. Ve 25 minutě opět upláchl domácí obraně J. Kovalczuk, ale jeho přihrávku nedokázal Odl a po něm ani Zelenka proměnit v další gól našeho celku. Ve 28 minutě našel Roček před bránou Zelenku, ale jeho hlavičkový pokus skončil jen těsně vedle tyče domácí branky. Starý Kolín se do zakončení takřka nedostal, za zmínku stojí snad jen střela ze 33 minuty, se kterou však Vácha příliš starostí neměl. Další obrovskou šanci zahodili naši fotbalisté ve 38 minutě, Odl našel před brankou Zelenku, ale ten prakticky z metru nedokázal trefit míč do zcela odkryté branky. Zbytek první půle již další šanci nepřinesl, a tak do kabin odcházeli spokojenější hráči našeho celku.

Začátek druhého poločasu opět vyšel lépe našim fotbalistům. V 52 minutě se šikovně uvolnil dobře hrající Zelenka a technickou střelou poslal náš celek do dvoubrankového vedení. V 57 minutě se v další šanci objevil J. Kovalczuk, ale tentokrát domácího brankáře nepřekonal. Našim hráčům postupně začaly docházet síly a zátáhli se až příliš do hlouby vlastního pole. To byla voda na mlýn domácího celku, který nás začal postupně přehrávat a místy byla jeho převaha doslova drtivá. V 61 minutě musel hasit nebezpečnou šanci domácích Vácha, který se vyznamenal i o chvíli později a zlikvidoval prudkou střelu jednoho z domácích hráčů. V 64 minutě se však podařilo domácímu celku snížit, střela jednoho z domácích fotbalistů nejprve skončila na tyči naší branky, ale dobíhající spoluhráč dopravil odražený míč za záda bezmocného Váchy. Starý Kolín byl i nadále lepší a vyrovnání viselo doslova na vlásku. V 67 minutě musel opět zasahovat Vácha a vyrazit prudkou střelu domácích na roh. Další zákrok si připsal náš brankář v 71 minutě a jen díky němu zůstávalo skóre zápasu stále stejné. Postupem času přicházela na kopačky domácích hráčů nervozita a výsledkem toho byla červená karta pro domácího hráče, který tak v 87 minutě zbytečně oslabil tlak domácího celku. V nastaveném čase potom utekl po straně střídající Dvořák a po jeho přihrávce poslal definitivně domácí celek do kolen další střídající hráč Scheder. Nebovidy tak zvládly další těžký duel a zvýšily svůj náskok na čele tabulky.

Sestava: Vácha - A. Přibyl, M. Pluhař, M. Přibyl, V. Kovalczuk (45. Stehlíkžlutá karta) - Ročekžlutá karta, Skořepažlutá karta, Miška, J. Kovalczuk (71. Scheder) - Odl (80. Dvořák), Zelenkažlutá karta

Branky:  9 min. Jiří Zelenka, 15 min. Jan Kovalczuk, 52 min. Jiří Zelenka, 90 min. Martin Scheder

Hráč zápasu: Jiří Zelenka

Rozhodčí: Lubomír Stupka

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002