08.06.2010 20:12

Postupová kanonáda

SK Nebovidy - SK Krakovany 10:1 (4:1)

Neuvěřitelnou fotbalovou podívanou nachystali domácí fotbalisté fanouškům našeho celku a trochu i sami sobě. Kdo si nechal o tomto víkendu ujít zápas našeho mužstva proti Krakovanům, jen těžko uvěří následujícím řádkům. Před samotným výkopem bylo jasné, že vítězství v tomto utkání takřka definitivně zajistí našemu celku postup do okresního přeboru. Prvních deset minut zápasu odpovídalo vážnosti tohoto střetnutí. Na obou stranách byla k vidění spousta nepřesných přihrávek a pozornost se spíše soustředila na bezchybnou defenzívu. V 11 minutě přišla první šance domácího celku. Centr A. Přibyla našel hlavu zakončujícího Zelenky, jehož pokus vytáhl hostující brankář na roh. V 15 minutě našel Skořepa nabíhajícího Stehlíka, ale jeho střelecký pokus skončil pouze nad brankou Krakovan. O chvíli později si Zelenka narazil míč s Miškou a střelou k levé tyči poslal naše mužstvo do vedení. V 17 minutě o sobě daly vědět také Krakovany, ale střela z volného přímého kopu mířila vysoko nad. V 19 minutě zatáhl míč po pravé straně Pecka, jeho centr poslal nejprve hlavičkující Zelenka pouze do tyče a zcela nepokrytý Miška už jen přesnou ranou vyzkoušel pevnost sítě hostující branky. O dvě minuty později našel J. Pluhař unikajícího Zelenku, ten si ale centr nedokázal přesněji zpracovat. Ve 25 minutě přišel další fotbalový moment. Volný přímý kop poslal Zelenka přes zeď přesně k pravé tyči Krakovan, na což hostující brankář prakticky vůbec nestačil zareagovat. O tři minuty později poslal pěkný lob za obranu Krakovan Honc, ale dobíhající Pecka byl u míče pozdě. Ve 31 minutě přenechal Pecka míč Stehlíkovi, ale jeho střelecký pokus se mezi tři tyče nevešel. Ve 35 minutě nastala v pokutovém území Krakovan hodně kuriózní situace. Pecka zatáhl míč do vápna a jeho centr brankář hostí pouze vyrazil, pak nastala doslova mela na brankové čáře. Shluk těl doslova pohltil míč a rozhodnout o tom jestli se dostal až za brankou čáru, byl pro hlavního arbitra prakticky neřešitelný úkol. Ve 37 minutě přišel další nádherný pas našeho celku, ale Honc ve slibné šanci přestřelil. Ve 41 minutě neudržel Vácha střelu z volného přímého kopu a nepokrytý útočník Krakovan snadno snížil skóre zápasu. Naši fotbalisté však ještě do poločasu opět odskočili do tříbrankového vedení. Samotné brance předcházela nádherná kombinace našeho celku, Skořepa nejprve našel ideální přihrávkou unikajícího Mišku a ten ještě vyšperkoval tuto akci nahrávkou na zcela volného Pecku, který už jen uklidil míč do prázdné branky. První poločas nabídl z naší strany neuvěřitelnou fotbalovou podívanou a málokdo čekal, že druhá půle může tu první ještě překonat.

O tom, že možné je všechno se mohli domácí fanoušci přesvědčit už pouhé dvě minuty po úvodním výkopu druhé půle. Miška našel ve vápně Zelenku, který s přehledem vsítil pátou branku našeho mužstva a zkompletoval tak svůj hattrick. V 50 minutě utekl po pravé straně J. Pluhař, ale jeho přihrávka nenašla žádného adresáta. Hned v zápětí se řítil Zelenka zcela sám na brankáře Krakovan, který ho tentokrát vychytal. V 52 minutě si po dlouhé době zachytal také domácí Vácha, který si poradil s volným přímým kopem Krakovan. O minutu později našel J. Kovalczuk nepokrytého J. Pluhaře, který ovšem v ideální střelecké pozici orazítkoval pouze břevno hostující branky. V 55 minutě střílel Skořepa, jehož sraženou střelu poslal zakončující Miška podél vybíhajícího brankáře pošesté do hostující svatyně. Krakovany byly v tu chvíli zralé na ručník, ale destrukce hostujícího celku nebrala konce. Již za pouhou minutu převzal míč v pokutovém území našeho soupeře Zelenka a jeho přihrávku dorazil do prázdné branky zakončující J. Pluhař. V 64 minutě podnikl jeden ze svých častých výletů do vápna soupeře M. Přibyl a Miška ho za jeho snahu odměnil ideální přihrávkou, kterou náš obránce s přehledem proměnil již v osmý gól. Z řad domácích příznivců se začalo postupně ozývat ono oblíbené "deset, deset ...", které však patří spíše na hokejová kolbiště. V 66 minutě přišla nádherná střela J. Kovalczuka z volného přímého kopu, ovšem i brankář hostí vytasil bravurní zákrok. V 73 minutě vyzkoušel pozornost brankáře Krakovan střelou z dálky zakončující Skořepa. Chvíli na to musel na druhé straně zasahovat Vácha, ale se dvěma střeleckými pokusy hostí si poradil. V 76 minutě centroval Roček a J. Pluhař hlavičkoval nad branku hostí. V 80 minutě utekl obraně Krakovan J. Pluhař a tentokrát se již nemýlil. O minutu později ho napodobil střídající Hamza a jako správný trenér symbolicky zkompletoval neuvěřitelný příděl deseti gólů. V 83 minutě si Miška narazil míč s Peckou a jeho zakončení chyběly snad jen centimetry. Hlavní sudí usoudil, že takový ranec už by mohl našemu soupeři stačit a raději ukončil utkání o rovných pět minut před vypršením normální hrací doby. Naši fotbalisté tak předvedli nejlepší výkon této sezóny, který byl následně i díky prohře druhých Veltrub ozdoben definitivní tečkou v podobě postupové jistoty. 

Sestava: Vácha - Stehlíkžlutá karta(45. Ročekžlutá karta), M. Přibyl, A. Přibyl (45. J. Kovalczuk), Králžlutá karta- Pecka, Honc, Miška, Skořepažlutá karta- Zelenka (70. Hamza), J. Pluhařžlutá karta

Branky: 15 min. Jiří Zelenka, 19 min. Roman Miška, 25 min. Jiří Zelenka, 45 min. Jiří Pecka,
47 min. Jiří Zelenka, 55 min. Roman Miška, 56 min. Jiří Pluhař, 64 min. Matěj Přibyl,
80 min. Jiří Pluhař, 81 min. Miroslav Hamza

Hráč zápasu: Roman Miška

Rozhodčí: Zdeněk Lev

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002