27.09.2011 14:46

Studená sprcha

FK Červené Pečky - SK Nebovidy 7:0 (2:0)

Červené Pečky BPo sérii nadějných výsledků a zejména výkonů v těchto utkáních zavítali naši fotbalisté na půdu aktuálního lídra tabulky. Pokus o alespoň částečné potrápení jasného favorita jim však hrubě nevyšel a namísto toho si odvezli další zasloužený debakl. Nebovidy během celého zápasu prakticky nevystřelily na branku soupeře a na hřišti působily tradičním dojmem předem odevzdaného celku. V první půli se však trápilo i domácí mužstvo, které dlouho nedokázalo zúročit svoji převahu. Za zmínku snad stojí pouze výkon domácího útočníka, neboť Vohnický dělal naší obraně asi největší starosti. Právě po jeho úniku v 15 minutě musel zatáhnout za záchrannou brzdu hostující M. Pluhař a nařízený pokutový kop proměnil se štěstím zakončující Bílý. Stejný hráč předvedl ve 39 minutě obdivuhodný únik prakticky od středového kruhu, ale následnou tutovku dokonale zazdil. O minutu později se však v našem vápně uvolnil Bílý, který pohodlně vsítil druhou branku domácího celku. Aby toho nebylo málo, ve 42 minutě uviděl červenou kartu hostující M. Pluhař, který zřejmě nedokázal pochopit, že jeho názor hlavního arbitra ani trochu nezajímá. Smysluplné oslabení již tak decimovaného hostujícího celku se ukázalo býti zásadním ve druhém dějství této tragédie.

Svou morální sílu předvedl hostující celek naplno ve druhé půli. Hrát v deseti ještě automaticky nemusí znamenat přestat hrát úplně. Zřejmě jinak tomu bude v Nebovidech. Domácí hráči i navzdory tomu opět notnou dobu tápali a nic nenasvědčovalo tomu, že by si měl hostující celek přibalit na cestu domů rovných sedm kousků. Třetí branka tak padla až v 75 minutě zápasu a ukázala se býti brankou osudovou. Po té totiž Červené Pečky nasázely svému soupeři další čtyři branky během třinácti minut a výprask byl na světě. Hosté se tak za celý zápas nezmohli navíc, než kritiku pomezního, kterému zřejmě nikdo neoznámil, že praporek, který dostal je od toho, aby s ním za určité konstelace mával. Ovšem to je ve 3. třídě jev zcela obvyklý a nezbývá než divit se tomu, že se tomu ještě někdo divý. Stejně tak kritika na adresu hlavního arbitra, který si fotbal vesnických celků plete s výchovou neposlušných dětí v mateřské školce, nebyla zcela na místě. Ačkoli jeho výkon zápasu spíše uškodil, rozhodně svým pomateným vystupováním nestranil ani jednomu z celků. Příště by se měli hostující hráči soustředit spíše na vlastní výkon, který byl ze všech účastníku jednoznačně ten nejhorší. S takovýmto přístupem si hráči pouze zahrávají s přízní svých fanoušků, kteří již po několikáté museli přihlížet doslovné bídě v jejich podání. Domácí hráči pouze potvrdili aktuální formu a oprávněnost jejich postavení v tabulce a spolu s jejich příznivci si zpříjemnili již tak pěkné nedělní odpoledne.

Hodnocení trenéra: Toto utkání nemá cenu vůbec hodnotit, neboť z naší strany to byl katastrofální výkon. Před začátkem utkání jsem hráče upozorňoval na určité věci, bohužel jak se později ukázalo marně. Pochvalu si tak nezaslouží ani jeden z aktérů.

Sestava domácí: Hanzl - Pokorný, Kosík (75 min. Charouzd), Podnecký, Bulíř - Kubelka, Hošek, Vlasák, Rauch (70 min. Převrátil) - Vohnický, Bílý (65 min. Hervert)

Sestava hosté: Kubrychtžlutá karta- Trochta, M. Pluhařčervená karta, Roček, Miška (45 min. Mikeš) - Bláha, Skořepažlutá karta, Zábrahažlutá karta, J. Kovalczuk (81 min. Vatlach) - Vrána (45 min. Gráf), Dvořák

Branky: Bílý 2, Hošek 2, Převrátil, Rauch, Vlasák

Hráč zápasu: Jan Kovalczuk

Rozhodčí: Ondřej Bekešský

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002