31.05.2011 21:21

To si vypereš!

Sokol Týnec nad Labem - SK Nebovidy 4:1 (2:0)

Týnec nad LabemNěco mi říká, že jsem se spletl, ale souřadnice přeci nelžou, ne to přeci nemůže být ono. Procházím okolo rozpadlé budovy, slyším vrzající dveře a vítr jak lomcuje se zbytky okenních rámů. Hoří tu oheň a okolo pobíhají divné postavy, mám strach, ale už není cesty zpět. Opatrně našlapuji ve snaze udržet rovnováhu, všude je spousta vody a s každým krokem se bořím do mazlavé půdy tu a tam pokryté trsy uschlé trávy. Těch necelých padesát metrů mi připadá jako celá věčnost. Zvládl jsem to. Usedám pod plechový přístřešek, abych nabral síly, a v hlavě si znovu promítám plán cesty. Kde jsem k sakru udělal chybu! V tom zazní pronikavý hvizd a z útrob rozpadlé budovy vybíhají známé postavy bořící se stejně jako předtím já. Tak to vážně není sen, našel jsem to správně, bohužel ...

Zápas poslední naděje, i tak by se dalo nazvat vystoupení našeho celku v Týnci nad Labem. Přesto, že naděje umírá poslední, naši fotbalisté pohřbili tu svou již v tomto kole na dně Týnecké bažiny a definitivně tak vyřešili první neznámou okresního přeboru. Vojenské cvičiště doplněné o fotbalové branky příliš prostoru pro kombinaci nenabídlo. Paradoxně větší výhodou byl stav domácí plochy pro hráče hostí, neboť domácí byli fotbalovějším celkem a vzhledem ke svým dosavadním výkonům si snad ani takovéto hřiště nezaslouží. Již dopředu bylo jasné, že o osudu zápasu rozhodnou standardní situace, což se také nakonec potvrdilo. Ve 4 minutě zkoušel štěstí z poměrně velké dálky zakončující Jiří Pluhař, ale jeho střele scházela přesnost. V 8 minutě zahrávali domácí rohový kop, k odraženému míči se jako první dostal Žiga a přesnou ranou do šibenice nedal hostujícímu brankáři nejmenší šanci na úspěch. O dvě minuty později si naběhl na centr z volného přímého kupu Jiří Pluhař, ale ani tentokrát branku domácího celku netrefil. V 15 minutě mířil stejný hráč hlavou konečně přesně, ale domácí Adamec se překvapit nenechal. O tom, že standardní situace v podání domácího celku jsou nesmírně nebezpečné, se mohli naši fotbalisté znovu přesvědčit ve 20 minutě zápasu, kdy hlavičkový pokus jednoho z domácích hráčů po rohovém kopu skončil jen těsně vedle naší branky. O tři minuty později mohlo být vyrovnáno. Jiří Pluhař pláchl domácí obraně, ale obrovskou šanci proměnit nedokázal. Ve 29 minutě opět zahrozil náš soupeř, střela z úhlu naštěstí minula hostující branku. Ve 33 minutě přišel další z řady rohových kopů Týnce a před naší brankou bylo opět horko. Dorážející hráč však v obrovské šanci mířil jen těsně nad břevno a stále tak bylo o co hrát. O minutu později zaměstnal domácího brankáře kdo jiný, než zakončující Jiří Pluhař, ale ani tato šance ke vstřelení gólu nevedla. Ve 37 minutě zahrávali domácí fotbalisté volný přímý kop a naše obrana opět pouze přihlížela, jak se do míče hlavou opřel zakončující Mlika a prudkou ranou opět odsoudil hostujícího brankáře pouze do role diváka. Čtyři minuty před koncem první půle domácí Žiga nejprve využil nejméně pětimetrového postavení mimo hru, aby následně zahodil sólový únik, který mu po překonání brankáře zhatil na brankové čáře zasahující Vatlach, který s pomocí tyče dokázal vytěsnit takřka hotový gól. První půle pak doslova setřela rozdíl mezi oběma celky, neboť po kontaktu se zdejším terénem vypadali všichni hráči jako prasata.

Hned v úvodu druhé půle se vyznamenal hostující brankář, který vytáhl nádhernou střelu do šibenice a překazil tak radost domácím příznivcům. V 52 minutě přidělal další vrásky na čele domácích fanoušků zakončující M. Pluhař, který si zaběhl na centr Ročka a hlavou snížil náskok soupeře. Domácí hráči však i nadále kontrolovali hru a inkasovaná branka je nikterak nevyvedla z míry. V 63 minutě si po centru domácího hráče hostující Vatlach málem vstřelil vlastní gól, když musel na poslední chvíli hlavou hasit nebezpečnou situaci před vlastní brankou. Co se nepovedlo našemu hráči, napravil v 69 minutě domácí Zámiš, který hlavou rozvlnil potřetí síť hostující branky, a bylo prakticky po zápase. Následně se o slovo přihlásil hostující gólman, který předvedl několik fantastických zákroků, a zejména v 72 minutě mu mohli jeho spoluhráči děkovat, když zachránil takřka neřešitelnou situaci. V 82 minutě přišla poměrně kuriózní situace. Sraženou střelu domácího hráče, která s velkou pravděpodobností směřovala mimo naší branku, odrazil hrbol zdejšího trávníku na levou tyč a o tom, že domácí znají každý kout svého hřiště, už asi nikdo nepochyboval. Při následném rohovém kopu si vybral asi jedinou slabší chvilku hostující brankář, který podběhl centrovaný míč a domácí Tatíček prostřelil vše, co mu stálo v cestě a jeho pumelici musela vystavit stopku až síť naší branky. Na to, jako by se už nemohl dívat hlavní arbitr, který po této situaci předčasně ukončil zápas, zřejmě aby stihl večerní šlágr a trochu si tak spravil chuť po tomto nepříliš pohledném utkání. Domácí fotbalisté zaslouženě dovedli toto utkání do vítězného konce a udělali řádný krok směrem k záchraně. Hosté naopak obdrželi definitivní štempl, který je minimálně pro příští sezónu degraduje zpět do 3. třídy.

Hodnocení trenéra: Zápas nebyl z naší strany až tak špatný, ale dostali jsme všechny góly po standardních situacích soupeře. Naopak vlastní šance jsme nedokázali využít.

Sestava domácí: Adamec - Bulánek, Sýkora, V. Mlika, R. Mlika - Váša, Tatíček (80. Návratil), Kovanda, Grůber - Zámiš (75. Palermo), Žiga (60. Hájek)

Sestava hosté: Kukal - Vatlach, Roček, M. Pluhařžlutá karta, Hovorka - Král, Mikeš, Trochta, Dvořákžlutá karta- Jiří Pluhařžlutá karta, Pecka (55. Jan Pluhař)

Branky: 8 min. Lukáš Žiga, 37 min. Vratislav Mlika, 69 min. Rostislav Zámiš, 82 min. Tomáš Tatíček - 52 min. Michal Pluhař

Hráč zápasu: Tomáš Kukal

Rozhodčí: Ondřej Bekešský

 

Autor:

—————

Zpět


Kontakt

SK Nebovidy


Nebovidy
28002